Amplă razie a poliției la Cluj pentru combaterea pandemiei. 17 terase și baruri sancționate pentru încălcarea legii

Polițiștii și jandarmii clujeni au efectuat o amplă razie pentru verificarea modului în care sunt respectate restricțiile impuse în starea de alertă, iar 17 terase și baruri de pe raza municipiul Cluj-Napoca au fost sancționate pentru încălcarea acestora.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj și ai Grupării Mobile Ștefan Cicio Pop, reprezentați ISU și polițiști locali din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, au acționat în vederea impunerii respectării măsurilor  prevăzute de Legea 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului Covid-19, menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și prevenirea riscului rutier.

În cadrul acțiunii, au fost verificate terase și baruri de pe raza municipiul Cluj-Napoca, 17 dintre acestea fiind sancționate contravențional în conformitate cu Legea 55/2020.

Totodată, cu ocazia verificărilor efectuate, s-a constatat că 6 societăți comerciale aveau terase delimitate de cel puțin 2 pereți din plastic fixat pe cadrane metalice, acoperite de umbrele de terasă, acestea funcționând ca spații închise.

Față de administratorii acestora, s-a luat măsura sancționării contravenționale în conformitate cu HG 293/2021, pentru nerespectarea prevederilor cu privire la funcționarea operatorilor economici în spații închise.

Cu ocazia activităților desfășurate în piețe agroalimentare și parcuri, au fost aplicate un număr de 7 sancțiuni contravenționale conform Legii 55/2020, unor persoane care nu purtau mască de protecție, conform prevederilor legale.

Pe timp de noapte, au fost instituite filtre rutiere pe principalele artere de circulație, pe străzi precum Horea, Oașului, 21 Decembrie, Calea Mănăștur sau Traian Vuia. În acest context, forțele implicate au legitimat 96 de persoane și au oprit pentru control 67 de autoturisme. Urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate un număr de 29 de sancțiuni contravenționale, 17 dintre acestea fiind aplicate conform Legii 55/2020 pentru deplasarea înafara locuinței sau a gospodăriei fără motiv întemeiat, alte 11 sancțiuni fiind aplicate la regimul rutier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.