Ana Blandiana va primi titlul de Doctor Honoris Causa din partea UBB Cluj

Scriitoarea Ana Blandiana (73 ani) va primi, in data de 24 martie, ora 11:00, titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii Babes-Bolyai, in cadrul unei ceremonii care va avea loc in Sala Aula Magna de pe strada Mihail Kogalniceanu nr. 1, etajul 2.

Laudatio ii va fi adus de catre prof. univ. dr. Ioan Bican si conf. univ. dr. Liviu Tirau.

Ana Blandiana (Otilia Valeria Rusan, n. Coman) s-a nascut pe 25 martie 1942 la Timisoara si este autoare a 26 de cărți publicate în română și a 60 de volume apărute în 26 de limbi. Este o luptătoare pentru libertate civică din România. Înainte de revoluția din 1989, i s-a luat în trei rânduri (1959-1964, 1985, 1988-1989) dreptul de a publica, iar în ultimii doi ani numele ei a fost interzis și cărțile i-au fost scoase și din biblioteci. Poeziile ei interzise au fost difuzate în mii de exemplare, scrise de mână de cititori (singurul samizdat românesc) și au fost traduse în numeroase limbi ca dovadă a cenzurii din România. Importanta revistă londoneză Index of Censorship i-a dedicat un număr special.

doctor honoris causa ubb ana blandiana

2 thoughts on “Ana Blandiana va primi titlul de Doctor Honoris Causa din partea UBB Cluj

  1. Ma bucur ca ii este recunoscuta valoare si este recompensata cu acest titlu.Blandiana este mai mult decat un scriitor…este un simbol a generatiei contemporane cu ea.Ma simt coplesit de emotii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.