Apune domnia PNL la Cluj? Liderul USR Cluj, Cătălin Sălăgean, primul contracandidat puternic pentru Alin Tișe la șefia Consiliului Județean Cluj!

După o dominație autoritară timp de 15 ani a grupului PDL/PNL în județul Cluj, liberalii au, în sfârșit, un adversar în bătăliile electorale care vor urma, iar eșecul drastic suferit de aceștia la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019 în fața Alianței USR-PLUS pe județul pe care credeau că îl controlează le vor da emoții serioase pentru alegerile locale din iunie 2020.

USR Cluj a făcut astăzi, 29 iulie, un prim pas important spre a-și anunța intenția de a câștiga și alegerile locale de anul viitor, într-o conferință de presă, înscriindu-se în cursa pentru președinția Consiliului Județean Cluj cu președintele filialei județene, Cătălin Sălăgean.

Voi candida la sefia Consiliului Județean. Oricine poate să devină candidat, dar până la urmă va trebui să fie userist cu carnet. De la votați-ne la votați-mă, trecem la o legătură personală. Vom lansa public regulamentul de candidatură până în 30 noiembrie. Cine dorește să intre în cursa internă, o poate face, să intre pe site, să ne sune, să se alature echipei pe facebook.

Avem filiale cu care acoperim 80 la sută dintre cetățenii cu drept de vot, a spus Sălăgean, citat de Clujul Politic.

„USR Cluj a deschis azi competiția internă la finalul căreia se vor desemna candidații pentru alegerile locale din 2020. Este momentul în care membrii USR trebuie să se implice și să își asume candidaturi în localitățile în care activează.

Totodată, transparența este principiul care ghidează acest proces de aceea competiția este publică și orice persoană care rezonează cu valorile USR și îndeplinește criteriile noastre de integritate se poate înscrie în cursa pentru un loc pe listele de candidați pentru consiliile locale, primării sau pentru consiliul județean.

Campania internă se încheie la sfârșitul lunii noiembrie, dată până la care candidații care nu sunt membri trebuie să dobândească această calitate. În luna decembrie adunările generale din fiecare filială locală vor organiza alegeri pentru a-i desemna pe cei care vor fi candidații USR în administrația locală.

Vom comunica permanent detalii din campania internă, tocmai pentru a încuraja cetățenii să se implice. Pentru cei înscriși în cursă vom organiza cursuri de pregătire în administrație publică și dezbateri publice în cadrul cărora își pot expune viziunea cu privire la cum ar trebui să funcționeze administrația publică.

Nu ezitați să vă alăturați echipei noastre!„, a scris Sălăgean pe pagina sa oficială de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.