„Arizona”, gazda unui lanț național de fast-food!

Unul dintre cele mai celebre spații de pe strada Universității, de la numărul 3, care a găzduit în urmă cu câțiva ani cafeneaua boemă a Clujului, „Arizona”, locul de întâlnire al scriitorilor, ziariștilor și intelectualilor vremii, a devenit, începând de ieri, gazda unui lanț național de restaurante tip fast-food, cunoscut sub numele de Mesopotamia.

Locația a găzduit mai multe tipuri de localuri în ultimii ani, cafeneaua Klausenburg sau restaurantul Divino fiind cele mai recente, toate fiind închise deoarece proprietarii nu au reușit să reziste pe piață din cauza chiriei prea mari, care se ridica la aproximativ 6-7000 de euro, de unde și-a atras și renumele de „blestemul Arizona”.

Divino a fost ultimul local deschis, iar înainte s-a mutat aici, de pe strada Victor Babeș, clubul Broadway by Arizona, închis și el în 2016 după doar cinci luni de funcționare.

Nimeni nu a mai avut curajul să deschidă până acum o afacere în această locație, când un nou antreprenor român a simțit potențialul acestui spațiu de la kilometrul zero al Clujului, de această dată unul cu un obiect de activitate total diferit față de precedentele.

Inaugurarea a avut loc miercuri, 16 ianuarie 2019, când primii clienți au trecut pragul noului restaurant de tip fast food din România ce îmbină gustul curcanului rotisat într-un amestec unic!

Cu sediul central în Suceava și administrat de omul de afaceri Sebastian Tataringa, lanțul Mesopotamia a ajuns la peste 27 locații în toată țara și o cifră de afaceri raportată în 2017 de peste 10 milioane de euro și un profit net de peste 800.000 euro.

Scurt istoric

„Arizona” avea o tradiție culturală de peste 50 de ani, fiind locul unde își dădeau întâlnire intelectualii vremii, scriitori, ziariști, artiști sau profesori universitari, printre care Ana Blandiana, Augustin Buzura, Dinu Flămând, Romulus Rusan, Ion Mureşan sau Ovidiu Pecican.

Tot în această locație s-au născut revistele Tribuna și Echinox, iar de aici revoluționarul Călin Nemeș și prietenii săi au ieșit în stradă în 1989, începând revoluția la Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.