Atentat terorist in inima Europei. Patru explozii s-au produs în staţii de metrou din Bruxelles, după cele două de la aeroport. 28 de oameni şi-au pierdut viaţa şi 55 sunt răniţi

Un număr de 28 de persoane au fost ucise, iar câteva zeci au fost rănite în şase explozii produse in inima Europei, Bruxelles: două dintre ele pe aeroport, iar alte patru la metrou. Trei centuri cu explozibil, nefolosite, au fost găsite pe aeroportul din Bruxelles, anunţă presa belgiană, la metrou. Potrivit presei, cel puţin una dintre deflagraţiile de pe aeroport a fost provocată de un kamikaze. Toate zborurile către şi dinspre aeroport au fost anulate sau deviate.Transportul public în Bruxelles a fost suspendat, iar autorităţile au cerut populaţiei să evite deplasările.

metrou-inchis-bruxelles

Procurorii belgieni au confirmat că atacurile de pe aeroportul din Bruxelles au fost atentate sinucigaşe, relatează RTBF.

Cel puţin una dintre exploziile de la metroul din Bruxelles a avut loc într-un vagon al unei garnituri, relatează VRT, care precizează că în această deflagraţie nu şi-a pierdut viaţa nimeni.

Alertă de nivel portocaliu a fost decretată în toate instituţiile europene de la Bruxelles, ceea ce înseamnă că toate şedinţele şi reuniunile programate au fost anulate, a anunţat comisarul european Kristalina Gheorghieva pe Twitter.

Anterior, autorităţile belgiene au anunţat că tot sistemul de transport public din Bruxelles a fost închis, iar mai multe şcoli au fost evacuate.

De asemenea, muzeele din Bruxelles au fost închise, iar Universitatea a fost evacuată, după atacurile de marţi dimineaţă, din capitala europeană, anunţă presa belgiană.

Potrivit celui mai recent bilanţ, cel puţin 13 persoane au murit, iar alte 35 au fost rănite grav în urma atentatelor.

În total, şase explozii au avut loc la Bruxelles: două pe aeroport, iar alte patru la metrou.

Televiziunea belgiană anunţă că cel puţina una dintre deflagraţiile de pe aeroport a fost comisă de un kamikaze.

VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.