Au crescut abuzurile împotriva copiilor clujeni. Peste 5200 de clujeni au apelat numărul unic 119

Au crescut abuzurile împotriva copiilor clujeni. Peste 5200 de clujeni au apelat numărul unic 119 pentru cazurile de abuzuri asupra copiilor. Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a realizat, împreună cu conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Cluj, o analiză a activității derulată de serviciul de call center destinat sesizării cazurilor de abuz împotriva copiilor – 119.

Au crescut abuzurile împotriva copiilor clujeni

Astfel, din momentul în care a devenit operațional, în luna ianuarie 2022, și până în data de 15 februarie 2024, numărul 119 a fost apelat de nu mai puțin de 5271 de persoane.

În intervalul 1 ianuarie – 31 decembrie 2023, la nivelul D.G.A.S.P.C. Cluj au fost recepționate 2465 de apeluri.

în timp ce în anul 2022 au fost recepționate 2454 de apeluri.

De asemenea, în perioada 1 ianuarie 2024 – 15 februarie 2024, 352 de clujeni au apelat numărul unic 119.

În ceea ce privește probleme sesizate cele mai multe au vizat

  • abuzul fizic și emoțional (respectiv 2005 cazuri) precum și
  • neglijarea (285 de cazuri).

În plus, au mai fost sesizate cazuri de bullying, copii care refuză să meargă la școală, cazuri de exploatare prin muncă, exploatare sexuală, violență în școală, trafic de minori, etc.

Reamintim faptul că, prin apelarea numărului 119, disponibil în toate rețelele publice de comunicații din România, pot fi raportate, în regim non-stop, toate cazurile de abuz, exploatare, neglijare și forme de violență asupra copiilor, respectiv toate situațiile care nu necesită intervenția imediată a autorităților specializate din cadrul Serviciului de Urgență 112.

La nivelul județului Cluj, dispeceratul acestui serviciu telefonic funcționează în cadrul D.G.A.S.P.C. Cluj, fiind deservit de personal calificat și instruit, care urmează proceduri de lucru standardizate la nivel național.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.