Australian Open 2013, cel mai bogat turneu din tenisul mondial

australian-openAustralian Open, una dintre cele mai aşteptate competiţii de tenis ale anului, va intra anul acesta în istorie drept cel mai bogat turneu din lume.

Steve Wood, preşedintele Federaţiei Australiene de Tenis, a anunţat marţi că premiile pentru Australian Open vor ajunge la 30 de milioane de euro, cu 15% mai mult decât anul trecut. Astfel, turneul programat în perioada 14-27 ianuarie va fi cel mai bogat din istoria tenisului mondial.

„Suntem mândri să anunţăm această creştere majoră în bani. Am fost primii în ceea ce priveşte recompensele pentru aceşti sportivi incredibili şi ne dorim ca Australian Open să aducă în continuare o contribuţie majoră la bunăstarea financiară a jucătorilor de tenis”, a declarat Wood.

Anul acesta, un jucător care va bifa o singură prezenţă, în primul tur, va primi 27.600 de dolari, cu 7.000 mai mult decât în 2012.

Marele absent de la primul turneu de Mare Şlem din 2013 va fi Rafael Nadal. Spaniolul îşi amână revenirea pe terenul de tenis după o absenţă de şase luni, cauzată de o accidentare la genunchi survenită în vara lui 2012. Ibericul trece printr-una dintre cele mai dificile perioade din cariera sa, ratând până acum US Open-ul, Olimpiada de la Londra şi turneul de la Abu Dhabi, câştigat de Novak Djokovici la finalul lunii decembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.