Avanpremiera „Despre oameni şi melci”, mâine la Cinema Florin Piersic!

Săptămâna aceasta va avea loc în Cluj avanpremiera ultimului film al lui Tudor Giurgiu. Despre oameni şi melci este o coproducţie română-franceză ce are ca şi subiect privatiarea fabricii de maşini ARO şi lupta muncitorilor pentru a împiedica falimentul. 

Prin intermediul unei comedii, a cărei acţiune are loc în 1992, Tudor Giurgiu îşi lansează cel de-al doilea lungmetraj din carieră, primul fiind Legături Bolnăvicioase din 2006. Filmul beneficiază de o distribuţie de marcă, compusă atât din actori români precum Andi Vasluianu, Dorel Vişan, Monica Bârlădeanu, Andreea Bibiri, Valeria Seciu, Ovidiu Crişan, Ion Grosu, Clara Vodă sau Alina Berzunteanu, cât şi francezi, Jean François Stevenin şi fiul său, Robinson Stevenin.

Acţiunea filmului are loc în anul 1992, în Câmpulung Muscel. Fabrica de maşini ARO a dat faliment şi urmează să fie cumpărată de o companie franceză pentru a fi transformată într-o crescătorie de melci. Un lider de sindicat, însă, vine cu ideea de a merge la o bancă de spermă pentru a câştiga suma de bani necesară salvării fabricii şi a angajaţilor.

Filmul a primit finanţare din partea CNC, Eurimages, HBO România, dar şi prin intermediul Programului MEDIA al Uniunii Europene şi al South Eastern Cinema Network. El reprezintă o coproducţie româno-franceză, aparţinând Libra Film şi Agat Films.

Transilvania Film şi Ro Image, distribuitorii filmului şi-au propus ca, odată cu acest film, să înregistreze un număr record de spectatori. Practic, aceasta reprezintă o nouă campanie menită să promoveze filmul românesc. De asemenea, ei vor iniţia metode alternative de proiecţie pentru a prezenta această producţie şi în oraşe şi zone ce nu dispun de săli de cinematograf.

Miercuri, 12 septembrie, de la ora 20.30, la Cinema Florin Piersic din Cluj-Napoca va avea loc avanpremiera filmului. De altfel, cinefilii clujeni pot viziona această producţie şi  joi, 13 septembrie, de la ora 20.30, la Cinema City din incinta Iulius Mall şi miercuri şi joi, de la ora 20.15, la Cinema Odeon din incinta Polus Center.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.