Avem primii artisti confirmati care vor urca pe scena Festivalului Colours of Cluj

Festivalul „Colours of Cluj”, desfasurat in perioada 8-10 august, va cuprinde anul acesta zeci de concerte și evenimente la care clujenii vor putea fi atât spectatori, cât și participanți.

fanfara transilvania

Printre primele nume confirmate se numără Fanfara Transilvania, un grup de 10 artiști și parte a unei familii în care muzica s-a transmis din generație în generație. Cu instrumente precum clarinet, tubă, trombon, saxofon sau fligorn, membrii fanfarei combină tradiția vechii muzici țigănești executate la viteze uluitoare cu ritmurile melodiilor din Balcani.

Cu un nume parcă dedicat festivalului, We Singing Colours se definește ca o trupă alternativ-acustică de pop-folk, care vine la Cluj cu un concert despre care artiștii spun că e desprins dintr-o „lume secretă, plină de bucurie, dar și melancolii”.

Cei opt membri ai trupei Basska revendică ritmurile balcanice, dar le transformă într-o experiență modernă, cu inspirații drum&bass, reggae, rock, rap și ska. Sunetul lor unic îi recomandă iubitorilor de inedit, cărora le e dor de o descoperire muzicală plăcută.

Clujenii vor fi la rândul lor cap de afiș: trupa Verde, cu stilul ei „green fresh electro”, înseamnă un grup de 5 influențe, 5 stiluri ce adunate dau un sound „mai puțin pop și mai mult rock”, care prinde, distrează și mișcă totodată.

Pe lângă concerte, festivalul lansează o invitație la o seară de magie cu mentalistul Cristian Gog, un „picnic a la Cluj” cu producătorii locali și concerte ale unor trupe clujene în seri cu specific interetnic.

Conceptul festivalului „Colours of Cluj” se bazează pe elemente de interacțiune și activități la care publicul să poată participa. Unul din momentele care se anunță deja printre favoritele acestei ediții este cel în care fiecare spectator va putea deveni dirijorul unei orchestre simfonice, dar și o „vânătoare a comorilor” care le va da participanților ocazia de a redescoperi spațiile publice ale orașului.

Acestor evenimente și celor care vor mai fi anunțate ulterior li se vor alătura și activitățile sau instalațiile propuse de artiștii clujeni în cadrul apelului la proiecte lansat de organizatori. Aceste propuneri mai pot fi încă trimise, până în 20 iulie, pe adresa [email protected]

A doua ediție a festivalului Colours of Cluj va avea loc între 8 și 10 august 2014, în organizarea Asociației Film și Cultură Urbană, în parteneriat cu Asociaţia SHIFT – Transilvania Art Grup.

Festivalul va găzdui evenimente în aer liber, prezentate în spaţii cunoscute dar și mai puţin convenţionale. Spectacolele vor include numeroase momente participative, în care cei prezenți vor fi invitaţi să se alăture activităților în mod activ, prin ateliere creative, instalaţii interactive, scene pentru neprofesionişti, întâlniri dintre public, artişti şi produse artistice create special pentru comunitatea clujeană.

„Colours of Cluj” este un eveniment realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca și a Silva, PMA Invest, Lecom, Avon, Urbannect, Outdoor4U, Alle Kinder, Bloom Advertising și PR & More.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.