AVERTIZARE METEO: Temperaturi sub 10 grade de duminică dimineaţa şi până miercuri dimineaţa!

Agenţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă avertizare de vreme rea pentru întreaga ţară, cu frig, ploi, vânt, iar la munte şi izolat în vestul, centrul şi nordul ţării va ninge. Avertizarea intră în vigoare de duminică dimineaţă până miercuri dimineaţa, iar temperaturile vor scădea de la 17-18 grade Celsius la 6-7 grade Celsius în toată ţara.

Duminică, vremea se va răci accentuat în Banat, Crişana, Maramureş şi nordul Transilvaniei. În noaptea de duminică spre luni şi în cursul zilei de luni, răcirea va cuprinde şi restul teritoriului, vremea devenind rece pentru sfârşitul lunii octombrie în toata ţara.

Vântul va avea intensificări temporare, îndeosebi la munte şi va ploua în toate regiunile, iar cantităţile de apa vor depăşi pe arii restrânse 25 de litri pe metru pătrat în 24 de ore.

În zona montană şi izolat în vestul, centrul şi nordul ţării, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Meteorologii au făcut o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 26 octombrie – 8 noiembrie.

Cum va fi vremea în Transilvania?

Pentru regiunea Transilvaniei, temperaturile vor scădea din 28 octombrie până pe 30 octombrie, ajungând la aproximativ 6 grade în timpul zilei, iar pe 31 octombrie, temperaturile minime din timpul nopţii vor coborâ sub pragul limitei de îngheţ. Ulterior vremea se va încălzi treptat, iar până în 8 noiembrie mediile valorilor termice vor deveni apropiate de mediile multianuale ale primei decade din luna noiembrie. Va ploua pe 28 şi 29 octombrie, precum şi în jurul datei de 4 noiembrie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.