Avocatul clujean Ciprian Păun a explicat de ce nu scad prețurile apartamentelor în Cluj

Într-o postare pe profilul sau de Facebook, avocatul clujean Ciprian Păun se întreabă cine îl dezinformează pe primarul Emil Boc și pe consilierii locali în privința blocării proiectelor imobiliare, dar și de ce nu scad prețurile apartamentelor.

„Săptămâna trecută, Clujul a fost vizitat de un grup important de investitori străini din Germania. După discuții cu dezvoltatori, arhitecți și urbaniști, am analizat stadiul actual al dezvoltării urbane în Cluj. Mi-au spus că blocarea proiectelor imobiliare datorită traficului local este o decizie greșită. La acest moment, toate orașele mari (plus 400.000 de locuitori) sunt blocate la orele de vârf. 

Blocareadezvoltărilor imobiliare duce la o creștere artificială a prețului locuințelor. Astfel, orașul trebuie ia o opțiune, anume să decidă între scăderea prețului locuințelor (sau cel puțin oprirea creșterii) prin emiterea urgență a autorizațiilor de construcție care sunt pendinte sau un trafic lejer – deziderat oricum utopic în anul 2017 oriunde în Europa. Mi-au explicat că blocarea dezvoltărilor imobiliare din Cluj a generat creșterea traficului, pentru că a dus la creșterea piețelor imobiliare marginale (Florești, Baciu). Astfel, o dată cu scăderea eliberării numărului de autorizații de Construcție în Cluj a explodat numărul autorizațiilor de construcție elioberate în Florești.

Finalitatea? Drumul Cluj-Florești va fi SUPER aglomerat, iar zona Mănăștur complet blocată în maxim 2 ani. Fluxul de trafic major de la ora 17-19 este generat de linia de circulație Mărăști-Mănăștur.

Centura Metropolitană va ajuta, dar nu va prelua fluxul de circulație spre Florești! Deci, în loc să dezvoltăm investițiile imobiliare din Cluj, consolidăm dezvoltarea din comunele învecinate. NOUL PUG a fost aprobat ÎNCORPORÂND UN STUDIU DE TRAFIC!!!! DECI???? CE E CU ACEL STUDIU? A fost Prost?

Observațiile sunt super-pertinente, dar cine stă să asculte? În LONDRA, la 7 apartamente noi construite se cere un loc de parcare! Pentru autoritatea locală important este să se construiască pentru că traficul este oricum blocat. Iar, doar traficul infernal va duce la folosirea mijloacelor de transport în comun”, a relatat avocatul Ciprian Păun.

Foto (c) facebook

One thought on “Avocatul clujean Ciprian Păun a explicat de ce nu scad prețurile apartamentelor în Cluj

  1. Corect! Boc creste artificial preturile locuintelor in Cluj… e o mare greseala care lasa loc de interpretari…. oare e mana in mana cu anumiti dezvoltatori…?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.