Banca Transilvania acuzata ca sustrage dobanzi ILEGALE din cauza unei ERORI informatice!

banca transilvaniaUn client de peste zece ani al Bancii Transilvania, Bogdan Mateciuc, acuza banca ca sustrage, ilegal, dobanzi din conturile clientilor. Barbatul a observat la inceputul lunii octombrie, la o simpla verificare a contului cardului deschis prin programul de banking online ca Banca ii sustrase din cont suma de 51,45 lei, cu tilul „Dobanda credit”.

Menţiunea l-a surprins, întrucât el rambursează lunar, la termen, tot creditul angajat pe cardul de credit, potrivit frontpress.ro.

După o serie de mesaje şi insistenţe, pe mai multe canale, adresate Băncii Transilvania, a fost sunat după mai multe zile de o angajată a băncii care i-a explicat că a existat o eroare în sistemul informatic al băncii şi că suma de peste 200 de lei i-a fost luată din cont în mod nejustificat, dar că îi va fi returnată în termen de o săptămână.

Din discuţia telefonică purtată cu o angajata a băncii, a reieşit că respectiva eroare din sistemul IT al băncii are mari şanse să fi păgubit mii de clienţi ai băncii, întrucât un sistem informatic aplică aceleaşi metode de lucru tuturor clienţilor.

Nu este prima oară când clientul descoperă sustragerea unor sume de către bancă. În urmă cu câţiva ani, domnul Mateciuc a constatat că Banca Transilvania îi percepea un comision pe un cont de economii al cărui comision era, oficial, zero. Ca şi în cazul de faţă, propunerea de rezolvare din partea băncii a fost simpla returnare a sumelor.

Acesta le recomanda clienţilor care folosesc un card de credit emis de Banca Transilvania să îşi verifice cu atenţie extrasele de cont pe ultimii ani, întrucât sunt mari şanse să fie victime ale unei fraude similare.

Banca Transilvania a fost in centrul unei anchete privind implicarea în transferuri de acţiuni cu Bank of Cyprus, banca cipriotă intrată în faliment şi supusă, de asemenea, unei anchete în Cipru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.