Baschetbalistele de la „U” Cluj au fost învinse cu scorul de 57-93, într-un meci disputat marți, 5 ianuarie, pe terenul liderului Ligii Naționale, ACS Sepsi SIC.
Chiar dacă au pierdut în fața celei mai bune echipe din campionat, clujencele au urcat un loc, până pe 5, fiind la egalitate cu Phoenix Galați (locul 6) și la trei puncte în spatele grupării ICIM Arad (poziția a 3-a).
La finalul confruntării de la Sfântu Gheorghe, Ashley Grimes, autoare a 19 puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă, a fost cea mai bună jucătoare a echipei noastre. De remarcat este și prestația lui Brittany Wilson, jucătoarea de peste Ocean a marcat 10 puncte și a încheiat meciul cu procentaj de 100% la aruncările de 2p, 3p și la libere. Tot în formația noastră, Mariah King, aflată la primul meci în tricoul Universității Cluj, a reușit 6 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive, în cele 31 de minute jucate.
Pentru echipa pregătită de Dragan Petricevic urmează derby-ul cu Universitatea Alba Iulia, care va avea loc sâmbătă, 9 ianuarie, de la ora 19:00, în Sala Sporturilor „Horia Demian”.
Meciul a fost umbrit de un scandal interetnic
La începutul meciului, după intonarea imnului României, a fost cântat şi imnul Ţinutului Secuiesc, însă în acel moment clujencele au ieşit din „rând” şi au reînceput încălzirea. Acest lucru a fost considerat un afront de către cei aproximativ 1.500 de suporteri maghiari prezenţi la sală, aceştia înjurându-le atât pe baschetbalistele clujence, cât şi pe antrenorul Dragan Petricevic, pe toată durata partidei.
„La Sfântu Gheorghe se pune un steag al Ţinutului Secuiesc peste toată tribuna şi suporterii au pretenţia ca echipele care vin în deplasare să stea în picioare aşa cum au stat când s-a intonat imnul României şi să asculte imnul Ţinutului Secuiesc. Eu am hotărât ca fetele să îşi continue încălzirea după intonarea imnului României din două motive principale. Unul este că în regulamentul Federaţiei Române de Baschet se spune despre obligaţia sportivilor şi a antrenorilor de a asculta imnul României în poziţie de respect.
Apoi pentru că eu consider că fetele pe care le antrenez nu sunt obligate să stea în picioare încă 10 minute şi să asculte un imn care nu este oficial, care nu este de stat românesc. Trăiesc în România de 20 de ani, eu sânge de român nu am, dar jumătate din inimă îmi bate pentru România. Vreau să subliniez, aş fi procedat la fel dacă s-ar fi intonat imnul Bosniei aici în România. Pentru că acest lucru nu are de-a face cu sportul, nu mi se pare normal ca o echipă să fie huiduită. Fetele de la Universitatea Cluj vor sta drepţi numai ascultând imnul de stat al României şi niciun alt imn, poate să fie şi sârbesc şi bosniac, poate să fie imnul casei mele din Sarajevo, nu contează”, a declarat Dragan Petricevic, pentru ziardecluj.ro.