Berea artizanală are o nouă „casă” în Cluj-Napoca – Beer Wall Café, pe pietonala Andrei Șaguna!

Berea artizanală sau craft tinde să devină tot mai populară în România, dar și în rândul clujenilor, iar tot mai mulți dintre aceștia caută localuri unde pot savura anumite tipuri.

Majoritatea restaurantelor, puburilor și barurilor din Cluj au inclus în meniu și câteva sortimente de bere artizanală. Unele fabricate în Cluj, unele aduse din țară, iar altele din străinătate. Gama este extrem de variată și piața pe acest segment de băuturi.

Însă, doi tineri întreprinzători din Cluj-Napoca s-au hotărât să ducă pasiunea lor pentru berea craft la un alt nivel și să creeze un business din asta. Așa s-a născut Beer Wall Cafe, un local mic și cochet dedicat exclusiv acestui fenomenul al berii artizanale, deschis de doar câteva săptămâni în centrul municipiului Cluj-Napoca, pe pietonala Andrei Șaguna, la numărul 34-36. Sau altfel spus, cea mai nouă gazdă locală a pasionaților acestei licori.

Încă din prima zi și până astăzi, sute de împătimiți ai acestui segment de bere au trecut pragul noului local și au rămas impresionați în primul rând de varietatea foarte mare de bere craft, aduse de pe întreg mapamondul, dar și de decoruri și design-ul interior care îți dă o stare de relaxare.

Ceea ce ne-a atras atenția este meniul special creat, în dreptul fiecărui producător și a fiecărui tip de bere apare și o explicație aferentă despre proveniență, pentru a ști ce consumi și de unde.

„Avem circa 100 de sortimente aici, iar în meniu sunt peste 200. Intenționăm să le aducem pe toate pe rând, dar e dificil cu transportul”, a declarat, pentru eClujeanul, unul dintre proprietari.

„Credem cu tărie în calitate peste cantitate și mai credem că berea merită mai mult. Tocmai de aceea i-am dedicat un zid care să o pună în valoare (abia așteptăm să ne treci pragul ca să-l vezi!). Iar zidul nostru își are inspirația din Belgia, țară care a dat lumii câteva dintre cele mai bune beri artizanale.

Te încurajăm să fii responsabil și să nu le testezi pe toate într-un singur weekend, dar te așteptăm să revii și să savurezi cea mai bună bere din România. Pentru că ai toate șansele să o găsești aici, în “zidul nostru”. BEER WALL e un loc unic în Cluj care spune povestea noastră și abia așteaptă să asculte povestea ta”, au precizat inițiatorii acestui business pe pagina lor.

Noi am efectuat o vizită la acest nou local din centrul Clujului, am testat câteva sortimente, pe banii noștri firește :), ca să nu avem discuții, acest articol nu este un advertorial și nu ne-a plătit nimeni să scriem. Ne-a plăcut atât de mult ce am găsit aici încât vom mai veni și cu prietenii.

Așadar, dacă îți place berea craft, merită să ajungi până la Beer Wall pentru a testa câteva sortimente din raiul berii artizanale. Dacă nici aici nu ai de unde alege, nu știm de unde…

Puteți urmări și pagina lor de Facebook pentru a fi la curent cu berile aduse și evenimentele de degustare anunțate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.