Bilanțul dezastrului provocat de furtuna de duminică seara la Cluj-Napoca: copaci căzuți, acoperișuri smulse sau cabluri de electricitate rupte

ISU Cluj a realizat un bilanţ după furtuna violentă de duminică seară din Cluj-Napoca, vijelie care a durat circa 30 de minute care a lăsat în urmă mai multe străzi inundate, sute de copaci căzuţi peste maşini, cabluri de electricitate rupte, acoperișul unui liceu a fost smuls, elemente de construcții căzute, iar copacii rupți au blocat accesul la un spital.  

Autoritățile locale au intervenit duminică seara cu 11 echipaje ale ISU Cluj, 30 de pompieri, cu utilaje și mijloace specifice, sprijinite de Serviciul Spatii Verzi, din cadrul primăriei Cluj Napoca, și asociația CERT, au răspuns astă noapte unui număr de 80 de solicitări, înregistrate până după miezul nopţii.

Cele mai afectate străzi din Cluj-Napoca au fost Strada Unirii, Aleea Detunata și Aleea Băișoara.

Au avut loc intervenţii pentru înlăturarea arborilor căzuţi peste o locuință de pe strada Emil Racoviță, dar şi pentru înlăturarea arborilor căzuți în baza sportivă de pe strada 1 Decembrie 1918. În principiu, intervențiile s-au prioritizat în funcție de pericolul imediat reprezentat efectele vijeliei, au transmis reprezentanţii ISU Cluj. 

Inclusiv o intervenţie în curtea unui spital din Cluj-Napoca a avut loc, a cărui cale de acces a fost blocată de copacii căzuți. Pompoierii au acţionat pentru îndepărtare arborilor din curtea Secției de Hematologie a Institutului Oncologic, având în vedere că aceștia blocau accesul ambulanțelor care ar fi posibil să sosească cu urgențe medicale.

Vântul puternic a smuls acoperişul Liceului Teoretic Lucian Blaga, de pe Aleea Băișoara. Echipajele ISU Cluj deplasate la fața locului, au muncit din greu pentru a desface acoperișul, care bloca în totalitate aleea. Din fericire, nu au fost semnalate persoane rănite.

ISU Cluj a mai anunţat că este posibil să fie înregistrate și alte solicitări, față de cele înregistrate până după miezul nopţii, iar acțiunile să fie continuate și pe parcursul zilei de luni.

VIDEO

Intervenție pe str Emil Racoviță

Intervenție pe Aleea Băișoara

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.