Consiliul Județean Cluj oferă simbolic 100.000 lei pentru refacerea Catedralei Notre Dame din Paris!

Consiliul Județean Cluj a anunțat că va dona în mod simbolic suma de 100.000 de lei, peste 21.000 de euro, pentru refacerea Catedralei Notre Dame din Paris, potrivit stiridecluj.ro.

Propunerea a venit de la vicepreşedintele forului județean, Vakar Istvan, iar consilierii județeni au aprobat acest lucru.

Am văzut drama din Paris, incendiul de la catedrala Notre-Dame, o tragedie a creştinătăţii şi am propus CJ Cluj, ca şi creştin şi catolic, alocarea a 100.000 de lei (peste 21.000 de euro – n.r.) pentru reconstrucţia bisericii pariziene. Este un gest simbolic pe care judeţul Cluj îl poate face pentru catedrala Notre Dame din Paris. Trebuie să vedem, din punct de vedere juridic, cum se poate da această sumă. Consiliul Judeţean Cluj a aprobat propunerea mea, votul fiind unul foarte important. Banii se iau de la capitolul funcţionare al CJ, a spus Vakar Istvan.

Pe modelul pe care l-am votat de a lua de la funcţionare 200.000 de lei pentru acţiuni culturale, am susţinut şi noi, este foarte bun, tot în aceeaşi formulă aş propune să punem doar 100.000 de lei pentru un gest simbolic pe care judeţul Cluj, Consiliul Judeţean, îl poate face pentru Biserica Notre Dame de la Paris„, a propus viceprimarul CJ Cluj, Vakar Istvan.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.