Bisericile din Grecia vor fi închise de Paști

Sfântul Sinod, forul suprem al Bisericii Ortodoxe a Greciei, a anunţat miercuri seară că bisericile vor rămâne închise pe toată durata sărbătorilor de Paşti, cea mai mare sărbătoare a creştinilor, din cauza pandemiei de coronavirus, notează AFP, potrivit AGERPRES.

Cu mai puţin de o lună înainte de Paştele ortodox, care se sărbătoreşte anul acesta pe 19 aprilie, Sfântul Sinod a declarat că „înţelege pe deplin neliniştea Republicii Elene în această perioadă crucială”.

Biserica Ortodoxă i-a invitat pe credincioşi să se roage acasă la ei şi a dat asigurări că va putea transmite Sfânta Liturghie folosind mijloacele oferite de noile tehnologii.

Într-o ţară 90% ortodoxă, unde biserica nu este separată de stat, guvernul grec a luat în urmă cu două săptămâni decizia dificilă de „a anula toate evenimentele religioase din biserici”, cu excepţia înmormântărilor.

Lăcaşurile de cult au rămas deschise doar pentru „rugăciune individuală”.

Sfântul Sinod a precizat că „Biserica Ortodoxă a Greciei a donat 150.000 de euro” pentru a sprijini sistemul de sănătate şi că membrii organului ecleziastic vor dona o parte din salariu în acelaşi scop.

Grecia a numărat deja 50 de decese şi 1.415 cazuri de contaminare cu coronavirus, la o populaţie de aproximativ 11 milioane de locuitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.