Boc anunță că vor apărea trei cartiere noi în Cluj: Sopor, Borhanci și Lomb

Trei cartiere noi vor apărea în Cluj-Napoca, construite de primărie, unul dintre ele fiind dedicat tineretului, iar altul proiectului Innovation City.

Primarul Emil Boc a anunțat în direct la postul de radio Digi FM că a început construcția cartierelor sunt în Sopor, Borhanci și în Lomb.

De asemenea, adminitrația locală vrea să stabilească întreaga infrastructură a cartiereului pentru a elimina o parte din „traficul nenecesar” din oraș. Unul dintre cartiere va fi dedicate tineretului, iar un altul va fi dedicate proiectului de cercetare „Innovation City”.

„Am pornit construcția a trei mari cartiere ale Clujului, în două dintre ele proprietar fiind municipalitatea. Primăria este proprietara cartierului Borhanci Nou – peste 70 de hectare de teren – unde Primăria este deținătoarea suprafețelor pe care se va construi. Acum se face Planul Urbanistic Zonal. Al doilea proiect major, unde tot Primăria are teren 200 de hectare este cartierul Lombului.

Am avut mari probleme cu consolidările de teren, a trebuit să punem piloni de 16 metri adâncime pentru a stabiliza dealul. Acolo se va construi și „Cluj Innovation City”, un proiect de aproximativ o jumătate de miliard de euro, cu 20.000 de noi locuri de muncă și cu aproximativ 100.000 de cetățeni care vor locui acolo

Primăria, pentru prima dată, își asumă sarcina să stabilească de la început unde sunt bulevardele, unde este grădinița, unde e centrul cartierului. Toate utilitățile de bază trebuie să fie de la început creionate. O pătrime din traficul din Cluj este așa-numitul „trafic nenecesar”. Oamenii merg dintr-o parte în alta orașului să ducă copilul la creșă, la grădiniță, să meargă la un centru comercial… Dacă au toate aceste facilități de bază, o parte din trafic este eliminat”, a spus primarul Emil Boc pentru Digi FM.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.