Boc: „Noi ca autorități știm ce avem de făcut, avem situația sub control, nu sunt motive de panică. Suntem pregătiți pentru toate scenariile”

Primarul Emil Boc a făcut duminică, 5 apirlie, apel la calm și i-a îndemnat pe clujeni să stea acasă și să respecte măsurile impuse de autorități. Edilul a precizat că nu sunt motive de panică.

„În următoarele săptămâni vom trece prin cea mai grea perioadă pe care am avut-o în viața noastră în Cluj-Napoca pentru că de la al doilea război mondial nu am mai avut o asemenea situație și suntem în prezența a celor mai severe măsuri pe timp de pace din întreaga istorie.

Noi ca autorități știm ce avem de făcut, avem situația sub control, nu sunt motive de panică, dar mai mult ca niciodată avem nevoie de sprijinul dvs. ca să putem depăși împreună cu bine această criză. Sprijinul dumneavoastră constă în primul rând în a sta acasă și a respecta deciziile autorităților statului.

Paradoxal, vom fi mai în siguranță acasă decât în spitale, nu pentru că spitalele nu sunt pregătite, dar dacă ar fi să fie un număr foarte mare de persoane infectate spitalele nu ar putea să facă față. De aceea dacă stăm acasă ne protejăm și pe noi și cadrele medicale. În momentele care vor urma bătălia se va da în spitale. Putem fi învingători respectând ceea ce ne spun autoritățile, restricționând circulația și stând acasă cât mai mult cu putință și lăsând corpul medical să își facă datoria.

Noi ca administrație publică asigurăm funcționarea orașului, toate serviciile sunt funcționale și nu avem probleme și pot să vă asigur că nu există motive de panică nici în privința aprovizionării, salubritate, gaz, electrica.

Suntem pregătiți pentru toate scenariile”, este apelul făcut de Emil Boc clujenilor.

Boc: din 14 aprilie va crește capacitatea de testare la 1000 /e zi

„Avem 19 vindecați la Cluj-Napoca au plecat pe picioarele lor acasă sănătoase. De asemenea trei persoane care erau intubate la terapie intensivă într-o stare gravă nu mai sunt acolo, sunt în saloane, pe cale de a se vindeca. În 31 martie aveam 66 de persoane infectate, în 1 aprilie – 67, în 2 – aprilie 94, în 3 aprilie – 97, în 4 aprilie – 108, în 5 aprilie – 110, la nivelul centrului regional Cluj. În 5 aprilie 69 sunt din județul Cluj, restul sunt din afară.

Avem 2 decese din nefericire, din care unul din județul Cluj, din municipiul Huedin.

A crescut capacitatea de testare de la 300 la 700 pe zi și din 14 aprilie ne vom duce la 1000 de teste / zi”, a mai declarat primarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.