Primăria Cluj-Napoca susține educația digitală. Municipalitatea investește 261.000 euro în tablete pentru 1678 de elevi care nu au acasă un calculator, laptop sau tabletă

Primarul muncipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat că municipalitatea va investi suma de 261.000 euro în achiziția de tablete pentru 1678 de elevi care nu au acasă un calculator, laptop sau tabletă pentru a avea acces la educația digitală.

„Lansăm începând de luni proiectul „Educația digitală pentru toți elevii din învățământul preuniversitar” din municipiul Cluj-Napoca. În 2019 am investit foarte mulți bani în dotarea școlilor cu calculatoare, cu laptopuri și cu internet, cu acces practic pentru toate școlile din acest oraș și pentru infrastructura digitală.

În condițiile în care cursurile sunt suspendate și pe viitor tot mai multe activități educaționale se vor desfășura pe platforme digitale am luat decizia de a asigura fiecărui elev din acest oraș posibilitatea de a studia în manieră digitală și a avea infrastructura de care are nevoie.

În acest oraș avem 37.538 de elevi în total, de la clasa 0 până la clasa a 12-a, aici nu intră învățământul post liceal și special, care nu sunt în competența primăriei.

Din acest număr total de elevi am făcut un inventar școală cu școală, clasă cu clasă și în acest moment avem 1678 de elevi din municipiul Cluj-Napoca care nu dețin computer, laptop sau tabletă, cu alte cuvinte de a avea acces minimal la învățământul digital.

Am luat decizia de a sprijini cei 1688 de elevi din Cluj-Napoca care nu au acasă calculator, laptop sau tabletă și vor avea și ei șansa, la fel ca toți ceilalți elevi să poată învăța în manieră digitală„, a declarat Emil Boc, într-o conferință de presă online.

„Voi convoca mâine (n. r. luni) o ședință de Consiliu Local pentru a aloca școlilor suma necesară pentru achizția de tablete destinate acestor 1688 de elevi”, a mai precizat edilul.

Costul total al celor 1678 de tablete este de 1.259.500 lei, adică 261.000 de euro. Prețul per tabletă 758 de lei.

Consiliul Local Cluj-Napoca va aloca în ședința de luni suma de 348.241 lei din bugetul local, restul sumei se află deja în bugetele școlilor.

Tableta va fi un obiect de inventar al școlii și va fi predată de fiecare elev în parte la finalul anului școlar.

Printre unitățile de învățământ care solicită tablete, amintim: Școala „Ion Bob” sunt 25 de elevi care solicită tablete, la Școala Gimnazială „Emil Isac” sunt 133, la Școala „Octavian Goga” – 94, Liceul Unitariam Szigmond – 103, La „Onisifor Ghibu” – 128, Școala Gimnazială Alexandru Vaida Voievod – 44, Școala „Liviu Rebreanu” – 53, Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu” – 46 sau Liceul Teologic Baptist „Emanuel” – 175.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.