Bogdan Pogacean, baschetbalistul de la „U” BT Cluj-Napoca suspendat de federatie, laudat de Ghita Muresan

Federatia Romana de Baschet l-a suspendat pentru o perioada de sase luni pe jucatorul lui „U” Banca Transilvania, Bogdan Pogacean, pentru ca nu s-a prezentat la lotul national U20 datorita faptului ca s-a prezentat la examenul de bacalaureat si admiterea la facultate.

ghita muresan

Gheorghe Muresan, singurul baschetbalist care a evoluat in NBA, este de parere ca Federatia Romana de Baschet da dovada de imaturitate.

„Asta înseamnă că federaţia crede mai mult în sport decât în educaţie. Eu cred că educaţia e mult mai importantă decât sportul. Viitorul ţi-l faci prin educaţie, nu prin sport. De exemplu el dacă mergea la lot şi se accidenta şi nu mai putea să facă niciodată baschet, federaţia ce îi spunea. ‘Mulţumesc, la revedere.’ Nu e OK să ai un jucător într-o echipă care nu vrea să fie acolo, pentru că nu cred că era bine nici pentru echipă, nici pentru el, nici pentru federaţie, el să fi fost la lot. Trebuie să ai în echipă jucători care vor să fie acolo. Eu pe băiatul acesta îl admir pentru că a ales educaţia în loc să meargă să joace baschet. Să îl suspende pe şase luni nu cred că federaţia câştigă ceva, nu cred că baschetul românesc câştigă ceva, dimpotrivă, pierde. Cred că federaţia nu e destul de matură să îşi dea seama ceea ce e mai important. În America şcoala este mult mai importantă decât baschetul. Şcoala e pe primul loc şi baschetul pe al doilea. În liceu nu poţi să joci dacă nu ai o medie de peste 2.5 (n.r. în Statele Unite notele se dau de la 1 la 5). La universitate dacă nu ai medii bune, nu ai voie să joci. În România la foarte mulţi gândirea este imatură. Un baschetbalist după ce termină cu baschetul nu mai are ce să facă. Nu sunt salarii, nu este pensie de baschetbalist”, a spus Ghita Mureşan pentru ziuadecj.ro.

Bogdan Pogacean a fost admis în această vară la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii Babeş – Bolyai la specializarea Sport şi performanţă motrică.

foto: u-mobitelco.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.