Bosch aduce în România noutăţi prezentate la târgul din Hanovra 2015, cel mai mare târg industrial din lume

Bosch Rexroth prezintă în cadrul Bosch Innovation Day tehnică modernă tangibilă. Produsele şi soluţiile expuse în cadrul evenimentului, pe teme de hidraulică, comenzi şi acționări electrice, tehnologie liniară şi demontaj se folosesc la aproape toate utilajele staţionare şi mobile.

„Bosch Rexroth vede în România nu doar o locaţie foarte productivă, ci şi o piaţă interesantă cu perspective de creştere”, a spus Werner Richter, manager general al Bosch Rexroth în România. Începând din anul 2007, compania produce în Blaj parti componente ale technologiei liniare pentru construcţia de utilaje. În anul 2014 Bosch Rexroth a înființat în România și o divizie proprie de vânzări şi service. „În România trăim actualmente o expansiune a industriei constructoare de maşini şi oferim produsele şi expertiza noastră în materie de aplicaţii pentru găsirea de soluţii la cel mai înalt nivel al tehnicii”, a declarat Werner Richter.

Presedintele Iohannis a inspectat masina autonoma BOSCH
Presedintele Iohannis a inspectat masina autonoma BOSCH

Produsele şi soluţiile prezentate cu această ocazie includ comenzi compacte de maşini, prin intermediul unor sisteme electrice de acţionare, dar şi agregate hidraulice inteligente şi tehnologie liniară de precizie. „Pentru inovaţiile noastre mizăm în mod susţinut pe o eficienţă energetică mai mare şi pe noile concepte ale Industriei 4.0”, subliniază Richter. Industria 4.0 reprezintă conectarea maşinilor şi instalaţiilor cu lumea virtuală a programelor de calculator. „Bosch Rexroth este unul dintre liderii de piaţă la nivel global pentru Industria 4.0”, explică managerul general. „Aceste concepte sunt deja în curs de implementare în fabricile noastre, iar experienţele rezultate se aplică direct în noile noastre produse”.

Pe de alta parte, unitățile de comandă cu turație variabilă a pompelor Sytronix scad necesarul de energie al sistemului hidraulic cu până la 80%, păstrând același randament. Astfel sunt reduse substanțial costurile de producție ale companiilor producătoare.

Un alt punct forte îl constituie tehnologia de scenă. Rexroth echipează scenele operelor şi teatrelor din întreaga lume de zeci de ani. Bosch Rexroth se regăsește în tehnologia de scenă a operei din Cracovia sau cea a Teatrului Naţional din Varşovia, la fel ca şi în cea a teatrului Balşoi din Moscova. În calitate de antreprenor general, Rexroth a preluat aici întreaga modernizare a tehnologiei de scenă, realizând cea mai avansată şi detaliată automatizare de scenă din lume. „Noi reunim diferitele tehnologii de acţionare şi de comandă cu soluţii complete provenite din aceeaşi sursă”, subliniază Richter. „În acest scop lucrăm cu specialişti la nivel global, în echipe comune, beneficiind astfel de  experienţa acestora”.

Utilizarea sistemelor hidraulice în cadrul utilajelor moderne este evidenţiată de o macara mobilă, cu un braţ hidraulic de 150 metri, montat special pentru Bosch Innovation Day în fabrica de la Blaj.

Autovehiculul marca Liebherr, lider mondial la nivelul automacaralelor și macaralelor pe șenile, poate ridica o greutate de până la 500 de tone, ceea ce corespunde greutății unui număr de aproape 500 de automobile mici. Pilonul telescopic extensibil atinge o înălțime de 150 de metri. Puterea pentru aceste manevre de top este generată de o soluție hidraulică de la Bosch Rexroth. Șase pompe hidraulice performante permit macaragiului să extindă și să rotească cu finețe pilonul, să ridice greutăți cu vinciul. Automacaraua XXL aparține firmei SC Dornseiff S.R.L., din Cristian, județul Sibiu, care închiriază automacaraua în toată România.

„Cu sisteme hidraulice și electronice mobile de la Bosch Rexroth se echipează în lumea întreagă mașini de lucru mobile pentru construcții, agricultură și în scopuri municipale”, a adăugat Richter. „Soluțiile noastre inovatoare contribuie la reducerea consumului de motorină și totodată la reducerea emisiilor mașinilor”. În plus, Bosch Rexroth este un lider global în rândul furnizorilor de sisteme de învățare și training pentru instruirea și perfecționarea personalului tehnic de specialitate. Sistemele de training prezentate la Blaj combină comandările electrice și hidraulice, precum și tehnica de control, cu materiale practice de predare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.