Bosch mizează pe o creştere cu două cifre în 2015! Focus pe inovaţie şi conectivitate

În prezența președintelui Klaus Iohannis, compania Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, a prezentat bilanțul pe anul fiscal 2014, în cadrul Bosch Innovation Day desfășurat la Blaj.

Astfel, grupul Bosch a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 933 milioane de lei* (210 milioane de euro) vânzări consolidate în România, o evoluţie stabilă raportată la aceeaşi perioadă a anului trecut. După primul trimestru al anului 2015, compania a înregistrat o creştere semnificativă a vânzărilor, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. „Mizăm pe o creştere cu două cifre în toate sectoarele de activitate în acest an. Corespunzător cu această evoluţie, vom continua investiţiile în România şi vom creşte numărul de angajaţi, pentru a răspunde cererii tot mai mari a produselor şi serviciilor noastre”, a declarat Mihai Boldijar, reprezentantul Grupului Bosch în România.

Conferinta de presa Bosch (Blaj)

Bosch înregistrează în acest moment aproximativ 2.700 de angajaţi în cele patru locaţii din România, Bucureşti, Jucu (judeţul Cluj), Blaj, Timişoara. „La finalul acestui an ne aşteptăm ca numărul de angajaţi să ajungă la peste 3.000, a adăugat Boldijar.

Bosch continuă investiţiile, întărindu-şi angajamentul pentru România

În următorii doi ani Grupul Bosch estimează investiţii în România de aproximativ 55 milioane de euro, în special în dezvoltarea unităţilor de producţie din sectorul Soluţii de Mobilitate. În Blaj, compania va deschide o nouă linie de producţie pentru componente electrice ale grupului motopropulsor. Investiţia estimată pentru acest nou proiect depăşeşte 40 de milioane de euro. De asemenea, Bosch a deschis anul acesta un nou centru de cercetare-dezvoltare pentru tehnologia auto în locaţia sa din Blaj. Acest centru se va concentra pe oferirea de servicii în domeniul designului de produs, testare şi validare produse, precum şi management de proiect pentru alte locaţii Bosch.

În locaţia din Jucu, inaugurată oficial în luna mai 2014, Bosch produce pentru clienţi globali din industria auto unităţi de control pentru asistenţă la condus şi sisteme pentru managmentul consumului de energie. Investiţia totală a Grupului Bosch în Jucu se ridică la peste 77 milioane de euro.

Prin deschiderea unui nou centru de software în Cluj-Napoca, în luna aprilie a acestui an, Bosch îşi intensifică activităţile locale de cercetare şi dezvoltare. Aici, echipe de tineri ingineri dezvoltă tehnologii de ultima oră în domeniul conducerii autonome, energiei alternative şi industriei conectate.

Bosch – partener pentru dezvoltare profesională continuă

Bosch acordă o deosebită atenţie pregătirii şi dezvoltării profesionale a angajaţilor săi. Anul trecut, peste 400 de angajaţi au beneficiat de aproximativ 1.000 de zile de pregătire profesională, atât în ţară, cât şi în alte locaţii Bosch din lume, în peste 200 de detaşări internaţionale.

Bosch şi internetul tuturor lucrurilor

Internetul lucrurilor (IoT) oferă un potenţial masiv pentru interconectarea obiectelor şi a senzorilor, cu scopul de a oferi soluţii benefice pentru locuinţa inteligentă a viitorului. Pe parcursul ultimilor ani, Grupul Bosch s-a pregătit sistematic pentru lumea conectată, concentrându-se pe oferirea de soluţii pentru mobilitate conectată, producţie conectată, sisteme energetice şi clădiri conectate. Bosch nu dezvoltă doar produse, ci şi noi modele de afaceri, cum ar fi managementul flotei auto conectate sau mentenanţă predictivă.

Bosch creează premisele tehnice pentru conducerea autonomă

Conform strategiei noastre, „Tehnică pentru o viaţă”, dorim să îmbunătăţim eficienţa, nu doar a motoarelor, ci şi a traficului în general. Numai atunci ne putem considera cu adevărat un furnizor de soluţii pentru mobilitatea viitorului. Motivaţia Bosch pentru dezvoltarea conducerii autonome este şi rămâne siguranţa în trafic. ONU estimează că, în fiecare an, aproximativ 1,3 milioane de oameni din întreaga lume îşi pierd viaţa în accidente rutiere. În 90 la sută din cazuri, accidentul poate fi atribuit erorii şoferului. Acest lucru înseamnă că, luându-i şoferului controlul asupra vehiculului în situaţii complexe sau monotone, se pot salva vieţi. Bosch are toate tehnologiile necesare pentru conducerea autonomă– nu doar sistem de propulsie, frâne şi direcţie, dar, de asemenea senzori, sisteme de navigaţie şi soluţii de conectivitate. Tranziţia de la conducerea parţial automată la cea cu grad înalt de automatizare va fi un pas mare, din punct de vedere tehnologic şi legal. Indiferent de tehnologie, Bosch încă pune oamenii în centru – şi acest lucru include conducerea autonomă. Sistemele de asistenţă sprijină conducătorii auto în situaţii critice. Funcţiile conducerii autonome iau locul în situaţii standard, cum ar fi condusul pe autostradă. La Blaj, în premieră în România, a fost expusă maşina autonomă dotată cu tehnologie inovativă Bosch, în cadrul evenimentului Bosch Innovation Day, din 6 iunie 2015. Participanţii la acest eveniment au putut vedea, de asemenea, şi alte noutăţi şi inovaţii, atât din sectorul Soluţii de Mobilitate, cât şi din cel al Tehnologiei Industriale. Printre acestea se numără maşini hibride, biciclete electrice cu sistem de propulsie Bosch şi multe alte exponate prezentate de Bosch Rexroth în cadrul Hannover Messe, cel mai mare târg de tehnologie industrială din lume.

Perspectivele grupului Bosch în 2015

Grupul Bosch se aşteaptă în 2015 la o creştere a vânzărilor la nivel global într-un interval de 3-5 procente, considerând efectele cursului de schimb. La conferinţa anuală de presă, care a avut loc de curând în Germania, Volkmar Denner a declarat: „Avantajul nostru economic şi tehnologic în domenii de afaceri stabile ne permite să explorăm segmente noi de piaţă.” Obiectele cu potenţial de conectare la internet şi serviciile bazate pe accesul la internet reprezintă unul dintre punctele de interes ale creşterii viitoare a companiei. „Ducem mai departe conectivitatea în toate sectoarele noastre de activitate şi ne asumăm un rol activ în configurarea acesteia”, a adăugat Denner. În anul 2014, Bosch a lansat multe produse şi soluţii de conectivitate, printre care soluţii software pentru sisteme de încălzire şi clădiri inteligente, cât şi pentru industrie conectată şi mobilitate conectată. Prin achiziţia completă a companiilor BSH Hausgeräte GmbH şiRobert Bosch Automotive Steering GmbH, Bosch şi-a întărit poziţia în domeniul locuinţei inteligente şi al conducerii autonome.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.