Jocuri online creative pentru copii și implicarea părinților în viața lor

Toți părinții sunt datori să le ofere copiilor lor o educație bună și decentă, să îi învețe să se descurce singuri în viață, să îi ajute să învețe lucruri noi și să le ofere întreg suportul și căldura de care au nevoie. Odată cu apariția internetului și a tehnologiei moderne în viața unui părinte, lucruri încep să se complice și intervin nervii, frustrările, lipsa de comunicare, oboseala și lipsa de interacțiune.

sfatulparintilor.ro-sex-cum-sa-fii-un-parinte-bun-350x250Părinții devin mult prea ocupați cu serviciul și cu treburile gospodărești, cu cheltuielile și cu problemele ce țin de ordin financiar, iar astfel nu le mai rămâne timp pentru a se ocupa în totalitate de supravegherea și educația copilului sau copiilor. Majoritatea părinților nu mai reușesc să țină pasul cu evoluția tehnologică, în timp ce micuții continuă să asimileze multă informație. Problema este că acești părinți cărora munca și problemele cotidiene le ocupă tot timpul și pur și simplu nu reușesc să își ajute odraslele să descopere și altceva pe internet decât jocuri cu pisici frumoase, jocuri de acțiune sau jocuri cu mașini. Datoria unui părinte este să îi supravegheze zilnic activitatea celui mic, să îl monitorizeze și să îl ajute să descopere lucruri frumoase din care poate învăța ceva, gen un documentar captivant, un site de cultură generală sau diverse alte curiozități din lume care să îl ajute să își dezvolte mintea și creativitatea.

Părinții tineri nu trebuie să se mai lamenteze că odraslele lor își „pierd timpul aiurea pe internet”, ei trebuie să le ofere alternative utile din care cei mici să învețe ceva, să se ocupe de ei, să îi instruiască și nu să îi lase să zburde în voie prin valurile internetului, mai ales dacă cei mici sunt la o vârstă relativ fragedă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.