Bulgaria susţine că situaţia revine la normal în staţiunile de la Marea Neagră, în urma inundaţiilor

Asociaţia Bulgară a Agenţilor de Turism (BATA) a anunţat că situaţia în staţiunile de la Marea Neagră revine la normal, în urma inundaţiilor care s-au soldat cu morţi şi evacuări în regiune, scrie presa bulgară duminică.

inundatii bulgaria

Ploile torenţiale înregistrate în zonă în ultimele zile au provocat inundaţii la parterul unor hoteluri, dar nu s-au înregistrat pagube importante sau de durată, afirmă Asociaţia, citată de BTA.

Infrastructura şi plăjile se află în stare bună, afirmă BATA într-un comunicat, adăugând că aerul, apa şi transporturile funcţionează în mod normal, conform programului de vară, iar toate siturile de importanţă culturală şi istorică sunt accesibile şi deschise pentru vizitatori.

Potrivit site-ului Novinite.com, reprezentanţi ai misiunii diplomatice române în Bulgaria care au sosit la Albena pentru a-i ajuta pe compatrioţii lor au anunţat că 29 de persoane şi opt vehicule urmează să fie trimise în România. Restul turiştilor români şi-au exprimat voinţa de a-şi continua concediile la Albena, în contextul în care situaţia revenea la normal, potrivit unor surse diplomatice româneşti, citate de site.

În total 1.200 de turişti au fost evacuaţi vineri din hoteluri de la Albena, lângă Baltata, din cauza unor ploi torenţiale şi revărsării râului Batovska.

Ei au fost cazaţi la alte hoteluri din staţiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.