Un francez a câştigat turneul Futures de 10.000 de dolari BT Open 2014

FUTURE BOURGUE
Mathias Bourgue. foto © winners-tennis.ro

Finala turneului Futures de 10.000 de dolari, Banca Transilvania Open 2014, s-a disputat sâmbătă, 21 iunie, de la ora 13:00, pe terenul Winners Tennis Club din Parcul Rozelor, şi i-a adus faţă în faţă pe francezul Mathias Bourgue, cap de serie numărul 2, şi italianul Marco Bortolotti. Confruntarea a fost câştigată de jucătorul din Heţagon în două seturi, scor 6-2, 6-1.

Prima semifinală dintre favoritul turneului, spaniolul Oriol Roca Batalla şi italianul Marco Bortolotti, disputată vineri, a fost întreruptă din cauza furtunii şi a vremii nefavorabile. Meciul s-a reluat sâmbătă de la scorul de 6-2, 3-6, 1-3, italianul câştigând setul decisiv cu scorul de 7-6 şi asigurându-şi locul în finală.

În cealaltă semifinală, cea dintre românul Dragoş Mirtea şi Mathias Bourgue, meciul s-a reluat de la scorul de 4-0 pentru francez, în primul set, care a avut o evoluţie foarte bună şi sâmbătă, impunându-se la final cu 6-0, 6-4.

Bourgue are 20 de ani și ocupă în acest moment locul 307 ATP. Cea mai bună clasare a sa în ierarhia mondială a fost poziția 376, pe care a ocupat-o în septembrie 2013. Până în prezent, francezul a disputat cinci finale de turneu Futures în carieră, din care a câștigat două.

Perechea Jan Kuncik/Dominik Suc din Cehia, capi de serie numarul 2, a câştigat finala la dublu a turneului BT Open 2014, după ce s-au impus în faţa perechii române Andrei Apostol/Teodor Leahu, scor 6-4, 6-1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.