Calendar nou pentru alegeri anticipate: Alegeri generale şi locale, până în 28 iunie

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că liberalii iau în calcul toate variantele prevăzute în Constituţie pentru a se asigura că vor ajunge la anticipate. Alegerile locale și naționale ar urma să aibă loc până în 28 iunie, dar nu simultan, scrie MEDIAFAX.

„Dacă ne gândim la momentul maxim până la care am putea să suprapunem alegerile anticipate cu alegerile locale, undeva până în 28 iunie ar trebui să încheiem ambele alegeri. Nu intenţionăm să le punem chiar în aceeaşi zi, ci la o diferenţă fie de o zi, fie de maximum o săptămână”, a declarat la un post de televiziune Raluca Turcan, citată de Mediafax.

Vicepremierul a exclus posibilitatea ca parlamentarii PNL să voteze moţiunea de cenzură pe care PSD intenţionează să o depună după angajarea răspunderii Guvernului pe proiectul referitor la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, dar, dacă moţiunea trece şi se ajunge la situaţia declanşării alegerilor anticipate, PNL va susţine această variantă.

Pentru ca organizarea anticipată a alegerilor parlamentare să se producă, aşa cum este prevăzută în Constituţie procedura, este nevoie de respingerea a două propuneri de premieri, variante la care PNL pare să adere.

Întrebată dacă este luată în calcul demisia premierului Ludovic Orban în vederea ajungerii la anticipate, Turcan a dat de înţeles că se poate ajunge şi acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.