Cum vor sărbători românii Crăciunul și Revelionul anul acesta?

Guvernul va emite vineri hotarârea de prelungire a starii de alertă, cu respectarea tuturor măsurilor existente, a precizat Arafat.

În plus, noul act normativ prevede ca printr-un ordin al miniştrilor Sănătăţii şi Economiei să fie reglementată activitatea operatorilor de transport pe cablu care deservesc pârtiile de schi.

„Dacă cabina are capacitatea de transport de 20 de persoane, probabil că va fi stabilit că pot fi transportate 10 persoane”, a precizat Arafat.

De sărbători gândiți-vă la sănătatea dumneavoastră, a familiei dumneavoastră şi a celor în vârstă. Încercaţi cât de mult posibil să limitaţi numărul celor cu care va întâlniţi”, a spus Arafat.

Întrebat dacă românii vor putea ieşi măcar în faţa casei sau a blocului în noaptea de revelion, secretarul de stat a răspuns: „Toate limitările care au fost până acum rămân mai departe. Petreceri în stradă, nu”.

Întrebat de colindat Arafat a răspuns: „Sfatul este evitaţi acest lucru, chiar dacă e o tradiţie, mersul din casă în casă, mai intri în casă, mai stai un pic, riscul de infecţie creşte mult”.

În Capitală, unde rirmul îmbolnăvirilor se menţine ridicat, vor fi intensificate controalele, iar direcţia de sănătate publică şi autorităţile locale vor decide ce măsuri se impun, a mai spus Arafat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.