Campioana „U” BT Cluj trimite cinci jucători şi trei membri ai staff-ului la loturile naţionale

Federația Română de Baschet a trimis convocările pentru lotul național de baschet masculin al României, în vederea jocurilor de calificare la World Cup 2019 care vor avea loc la finele lunii februarie.

Kuti Nandor, Giordan Watson și Rolland Torok se vor prezenta în 18 februarie la reunirea lotului, ce va avea loc la Cluj-Napoca. Echipa națională de baschet masculin a țării noastre sa va baza și pe serviciile antrenorului Mihai Silvășan, din postura de secund a principalului Zare Markovski, dar și ale kinetoterapeutului U-Banca Transilvania, Adrian Resteman și ale maseurului nostru, Csaba Mott (în premieră la lotul național).

România se va pregăti pe plan local până în 22 februarie, atunci când este programată plecarea în Croația, unde se va disputa cel de-al treilea meci din cadrul Grupei D de calificare la World Cup 2019. Meciul va avea loc la Zadar, pe 23 februarie, cu începere de la ora 19, ora României. Printre adversarii tricolorilor se numără și jucătorul U-Banca Transilvania, Zeljko Sakic, convocat la naționala Croației.

Se va reveni la Cluj-Napoca în 24 februarie, Sala Polivalentă urmând să găzduiască pe 26 meciul retur cu Italia, cu începere de la ora 19.

România ocupă în prezent poziția secundă în grupă, în urma liderului Italia (2 victorii), dar în fața Olandei (1-1) și Croației (0-2), tricolorii reușind să învingă Olanda și pierzând cu Italia. Primele trei clasate se vor califica în a doua fază a calificărilor.

De asemenea, slovenul Miha Lapornik a fost convocat pentru a juca la naționala țării sale în această fereastră de calificare la World Cup.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.