Capra cu trei iezi la Polus Center

Teatrul de Păpuși Puck din Cluj Napoca aduce la centrul comercial Polus Center un spectacol foarte îndrăgit de generaţii întregi – „Capra cu trei iezi”. Povestea lui Ion Creangă va fi pusă în scenă la Polus Center în acest weekend.

Capra cu trei iezi la Polus Center_landscape

Duminică, 17 mai 2015, la Polus Center va avea loc un nou spectacol de teatru de păpuși. „Capra cu trei iezi” de Ion Creangă este transpusă prin intermediul păpuşilor şi păpuşarilor de către Teatrul de Păpuși Puck din Cluj-Napoca.

„Punerea în scenă a poveştii Capra cu trei iezi de Ion Creangă face apel, fără menajamente, la sentimente reale, la situaţii de viaţă, la tipuri de caractere, formând astfel un bagaj emoţional şi raţional cu care copilul rămâne după plecarea din sala de spectacol. Experienţa de o viaţă pe scena teatrului de păpuşi a doamnei Doina Dejica, a scenografului Epaminonda Tiotiu, mânuirea păpuşilor bi-ba-boo, interpretarea actorilor, alături de muzica tradiţională, alcătuiesc o reprezentaţie clasică valoroasă, care se joacă pe scena Teatrului Puck din anul 1999.” – au declarat reprezentanții Teatrului de Păpuși Puck din Cluj-Napoca.

În distribuție îi vom regăsi pe: Frunzina Anghel, Raul Csokán, Laura Corpodean, Angelica Pamfilie și Adina Ungur.

Spectacolul va avea loc în Piațeta Matei Corvin din incinta centrului comercial, lângă Biroul de Informați. Vârsta recomandată pentru acest spectacol este de peste 4 ani. Teatrul de Păpuşi „Puck” a luat fiinţă în anul 1950, în cei 64 de ani de existenţă având peste 300 de premiere în cadrul celor două compartimente artistice – română şi maghiară. Multe dintre titlurile importante montate de-a lungul timpului au avut versiuni jucate atât în limba română cât şi în limba maghiară. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din 25 de titluri de spectacole pentru copii: Ursul păcălit de vulpe, Dragostea celor trei portocale, Secretul Magic, Crăiasa Zăpezii, Croitoraşul cel isteţ, Cartea cu Apolodor, Cenuşăreasa, Albă ca Zăpada, Stan Păţitu’, Capra cu trei iezi, Motanul vrăjitoarei, Vrăjitorul şi corbul, Poveste de iarnă, Punguţa cu doi bani, Hansel şi Gretel, Dănilă Prepeleac, Incredibila poveste a regelui clown, Pulcinella, Ochiul soacrei, Muzicanţii din Bremen – la secţia română, iar la secţia maghiară: Poveste de iarnă, Vitez Laszlo si Magicianul, Frumoasa domniţă trestie, Sărmanul Johny, Turnuleţul, Micul porcar, Plum-Plum, Frumoasa şi urâtul satului, Hansel şi Gretel, La porunca ştiucii, Mateiaş Gâscarul, Povestea zmeuşorului blând, Elefănţelul curios, Teatrul umbrelor, Muzicanţii din Bremen, Scufiţa Roşie. – www.teatrulpuck.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.