Caravana Filmelor NexT ajunge la Cluj-Napoca: cu scurtmetrajele la iarbă verde, în Iulius Parc

Caravana Filmelor NexT se pregătește de aventura ce o va purta, în perioada 30 iulie – 23 august, prin 10 orașe din țară, unde cinefilii au întâlnire cu cele mai noi și premiate scurtmetraje de la Festivalul Internațional de Film NexT.

Caravana_NexT_2016_FBeventCover_cluj

Pentru a doua oară în Cluj-Napoca, Caravana Filmelor NexT oprește în Iulius Parc, unde timp de două seri, pe 8 și 9 august, spectatorii își pot întinde păturile pe iarbă verde pentru cinema în aer liber. Luni, 8 august, este seara NexT Out in Space, o experiență audiovizuală și o călătorie în alt timp și spațiu care demonstrează că un film SF nu trebuie să fie lung ca să fie captivant. Marți, 9 august, cele cinci scurtmetraje de ficţiune nominalizate la Premiile Academiei Americane de Film și câștigătorul Premiului Oscar în 2016 sunt proiectate la NexT Oscars Night.

Luni, 8 august:

 • Atacul monstrului gigantic care suge creiere din spaţiu/L’Attaque du monstre géant suceur de cerveaux de l’espace (Guillaume Rieu, Franța, 2010, 19′)

Într-un musical color din anii 60′, apare din senin un monstru oribil dintr-un film vechi de Hollywood alb-negru, care atacă locuitorii unui orăşel dezintegrându-i sau transformându-i în zombi supăraţi şi flămânzi!

 • Abis /Chasm (Joel Benjamin, SUA, 2015, 12′)

Un astronaut caută urme de minereu deasupra unei planete străine, neavând drept companie decât computerul de bord.

 • Clone/ Clones (Rafael Bolliger, Suedia, 2015, 13′)

În viitorul îndepărtat, un profesor de fizică cuantică este pe punctul de-a suferi o operaţie prin care i se va îndepărta o tumoare de pe creier – şi i se oferă posibilitatea de a-şi faci o copie după propriul creier.

 • Dezastru fatal la Drive-in cinema/ Deadly Drive-in Disaster (Arjan Wilschut, Olanda, 2015, 3′)

Agenta specială Sola Powers, de la Biroul de afaceri extra-terestre, se aruncă în plină acţiune când un cinema drive-in, unde rulează un film clasic cu o invazie de OZN-uri, este atacat de o farfurie zburătoare adevărată!

 • Vor muri cu toţii în spaţiu/ They Will All Die in Space (Javier Chillon, Spania, 2015, 15′)

Nava Tantalus pluteşte fără control prin spaţiu.

 • Silente (Paco Ruiz, Spania, 2015, 9′)

Anori este un eschimos care trăieşte pe planeta Silente. Înregistrând sunetele naturii, într-o bună zi îl surprinde apariţia unui obiect bătut de vânt. Originea sa este necunoscută.

 • Povestea unui robot /Tristes Déserts (Stephanie Winter, Austria, 2015, 8′)

Rezultat filmic-muzical al colaborării – de inspiraţie barocă şi SF – dintre artista Stephanie Winter, tenorul August Schram şi duo-ul electronic Austrian Apparel.                    

 • Misiunea lui Yuri Lennon pe Alfa 46/ Yuri Lennon’s landing on Alpha 46 (Anthony Vouardoux, Germania/Suedia, 2010, 15’)

După ce aterizează pe satelitul lunar Alfa 46, cosmonautul Yuri Lennon se confruntă cu un paradox uluitor… Desprins de nava mamă, Yuri îşi începe călătoria prin spaţiu, care îl va conduce către sfârşitul lumii aşa cum o cunoaştem noi.

Marți, 9 august, cele cinci scurtmetraje de ficţiune nominalizate la Premiile Academiei Americane de Film și câștigătorul Premiului Oscar în 2016 sunt proiectate la NexT Oscars Night:

 • Ave Maria (Basil Khalil, Palestina/ Franța/ Germania, 2015, 15’)

O familie de israelieni aflaţi în faţa unei mânăstiri, de Sabat, deranjează rutina tăcută cu care s-au obişnuit cinci călugăriţe trăind în sălbăticia din West Bank.

 • Shok (Jamie Donoughue, Marea Britanie/ Kosovo, 2015, 21’)

În Kosovo, în 1998, doi băieţi sunt cei mai buni prieteni şi duc o viaţă normală – dar pe măsură ce războiul pune stăpânire pe ţara lor, existenţa zilnică se umple de violenţă şi teamă.

 • Totul va fi bine / Alles Wird Gut (Patrick Vollrath, Germania / Austria, 2015, 30’)

Michael, tată divorţat, îşi ia ca de obicei fiica de opt ani, Lea, căreia îi este devotat, pentru a petrece împreună weekendul. La început, pare să fie o vizită normală, dar Lea descoperă curând că s-a schimbat ceva. 

 • Bâlbâitul / Stutterer (Benjamin Cleary, Marea Britanie, 2015, 12’) – câștigător al Premiului Oscar 2016

Pentru un tipograf singuratic, o relaţie online s-a dovedit a fi o legătură de care avea mare nevoie, fără să trebuiască să dezvăluie problema bâlbâielii din cauza căreia trăieşte atât de izolat. Acum, însă, este pus în situaţia de-a se întâlni în carne şi oase cu persoana respectivă.

 • Ziua unu / Day One (Henry Hughes, Danemarca, 2016, 14’)

În urma unui divorţ chinuitor, o femeie de origine afgano-americană însoţeşte trupele militare ale Statelor Unite ca traducătoare în Afganistan. În prima ei misiune, merge împreună cu soldaţii în urmărirea unui individ care confecţionează bombe şi  ajunge în situaţia de a-i ajuta acestuia soţia însărcinată când încep durerile naşterii, depăşind diferenţele culturale sau de gen.

După Cluj-Napoca, traseul continuă la Brașov (11 – 12 august, Aleea de sub Tâmpa), Sfântu Gheorghe (13 – 14 august, Parc Elisabeta), Sinaia (15 – 16 august, Parc Dimitrie Ghica), Timișoara (17 – 18 august), Arad (19 – 20 august, Parcul Eminescu), Oradea (22 – 23 august, Parcul Cetății).  Cea de-a treia ediție a evenimentului continuă misiunea Caravanei de a aduce filmele NexT mai aproape de un public nou, din afara Bucureștiului, în orașe unde filmele de scurtmetraj sunt rareori difuzate, iar opțiunea cinematografelor în aer liber lipsește. Şi în acest an, accesul la proiecţiile din cadrul Caravanei Filmelor NexT este gratuit.

Programul complet al caravanei poate fi accesat pe: http://caravananext.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.