Cardinalul Angelo Scola va fi distins cu titlul de Doctor Honoris Causa al UBB

angelo scolaUniversitatea Babeş-Bolyai organizează miercuri, 5 iunie 2013, de la ora 12.00, în Aula Magna a Universităţii, ceremonia de decernare a titlului Doctor Honoris Causa Eminenţei Sale Angelo Cardinal Scola, Arhiepiscop de Milano.

Propunerea a fost facuta de Facultatea de Teologie Greco-Catolică şi de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universităţii pentru opera sa originală de o valoare teologică unică.

Programul Eminenţei Sale va fi urmatorul:

  • Celebrarea sfintei liturghii la biserica Sf. Mihail (ora 9.00), în limba latină
  • Ceremonia de decernare a titlului Doctor Honoris Causa (orele 12.00 – 13.45), în Aula Magna a Universităţii Babeş-Bolyai, unde va exista un spaţiu destinat special jurnaliştilor.
  • Vizită la viitoarea Catedrală Greco-Catolică a Martirilor şi Mărturisitorilor secolului XX, din Piaţa Cipariu (orele 17.45–18.15). Aici se va celebra şi Rugăciunea de seară (Vespri) in ritul ambrozian, în limba italiană.

Eminenţa Sa, Cardinalul Angelo Scola, arhiepiscop de Milano şi rector al Universităţii Pontificale Laterane din Roma, este un practicant eminent al ştiinţelor teologice ce îşi focalizează atenţia asupra celor mai pregnante şi arzătoare probleme ale contemporaneităţii, căutând şi găsind răspunsuri concrete şi corecte, bine fundamentate teologic şi filozofic, la aceste provocări ale epocii noastre.

Accesul în Aula Magna se va face doar pe bază de invitație sau listă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.