România a cucerit o medalie de aur, una de argint şi două de bronz la Olimpiada Internaţională de Matematică, de la Cluj-Napoca!

Primele trei locuri la Olimpiada Internaţională de Matematică, găzduită de Cluj-Napoca, au fost Statele Unite ale Americii, cu cinci medalii de aur şi una de argint, pe locul doi Rusia şi pe locul al treilea China.

Delegaţia României a câştigat o medalie de aur, una de argint, două medalii de bronz și două mențiuni la Olimpiada Internațională de Matematică, iar cu acest rezultat, țara noastră s-a clasat abia pe pe locul 33, din păcate, cel mai slab ocupat până acum în istoria acestei competiții. (Vezi clasamentul complet aici.)

Medaliat cu aur este Ionuț Andrei Nicolae, 17 ani, elev în clasa a 11-a la Școala Internațională de la București. Argintul a fost obținut de Ciprian Bonciocat, absolvent al Liceului Tudor Vianu din București, care de la toamnă va merge la University of California. Bronzul a fost obținut de Mihnea Doica și de mezinul Edis Memiș, elev la Școala Internațională din Constanța.

La competiţie au participat 600 de elevi eminenţi la matematică, printre care şi fiul dictatorului sirian, Bashar al-Assad. El a avut rezultatul cel mai slab din echipa țării sale, acumulând doar 3 puncte.

Concursul nu a fost organizat la Bucureşti, pentru că s-a considerat că oraşul din Ardeal are o infrastructură mai bună decât Capitala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.