Cristian Preda, suspendare cu iz de excludere din PDL

Europarlamentarul Cristian Preda a fost suspendat din PDL pentru o perioadă de şase luni. Anunţul a fost făcut în această dimineaţă de preşedintele formaţiunii, Vasile Blaga. Liderul PDL a lăsat să se înţeleagă că la următoarea abatere, Cristian Preda va fi exclus din partid.cristian_preda_realittea.net

Înaintea sedinţei Biroului Naţional Permanent (BPN), vicepreşedintele PDL, Alin Popoviciu, a afirmat că se va lua în discuţie excluderea din partid ale lui Cristian Preda, Teodor Paleologu, Teodor Baconschi şi Daniel Funeriu. Nici Sever Voinescu nu a scăpat de furia liderilor democrat-liberali, din cauza criticilor aduse partidului. În urma scandalului iscat Teodor Baconschi şi Daniel Funeriu şi-au anunţat demisiile din partid, încă de săptămâna trecută.

Europarlamentarul Cristian Preda este considerat liderul „reformiştilor” din PDL. Acesta l-a acuzat în termeni duri pe Vasile Blaga, despre care susţine că încalcă Statutul PDL, refuzând să pună în aplicare articolul 56, care prevede organizarea unui guvern din umbră, în condiţiile în care partidul e în opoziţie. Preda a precizat în urmă cu câteva zile, pe blogul personal, că nu este în conflict cu PDL, “ci cu o conducere care se dovedeşte incapabilă să gestioneze misiunea de a face opoziţie şi care, pentru a crea aparenţa acţiunii, îi ameninţă pe cei care pledează pentru un comportament raţional”.

Conducerea democrat-liberală a hotărât în cazul lui Preda suspendarea din partid pentru o perioadă de şase luni. La finalul şedinţei de astăzi a BPN, preşedintele PDL, Vasile Blaga a anunţat că el personal a propus sancţiunea pentru Cristian Preda şi că aceasta a fost aprobată cu doar patru abţineri.

foto: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.