Care este traseul deseurilor reciclabile pana la transformarea lor in noi produse?

O parte semnificativa dintre articolele de diverse tipuri si felurite intrebuintari pe care le achizitionam din magazine provin din reciclari ale unor deseuri. Iar  numarul acestora ar  putea spori si mai mult pe masura ce fiecare dintre noi s-ar implica mai mult in activitatea de selectare a deseurilor pe care le producem constant. Si nu este vorba despre un efort deosebit din partea noastra, ci de respectarea catorva pasi extrem de simpli. 

Astfel, avem cu totii datoria de a selecta corect deseurile reciclabile rezultate din activitatile noastre curente, depozitandu-le in functie de materialul lor in pubelele sau sacii destinati acestora. Astfel, depozitandu-le corect, pe categorii, deseurile din sticla, hartie, carton, plastic, pet-uri, metal, echipamente electrice si electronice uzate, baterii, cartusuri de la imprimante, becuri etc, toate acestea vor urma etapele unui traseu care se va finaliza cu realizarea a noi produse care au drept materie prima deseurile reciclabile. 

In prima etapa a acestui traseu fiecare dintre noi poate avea un rol esential, daca intelegem sa procedam corect si sa selectam corespunzator toate deseurile reciclabile pe care le producem, fara a le amesteca cu gunoaiele menajere, situatie in care acestea isi vor pierde capacitatea de reciclare. 

Urmatoarea etapa consta in directionarea deseurilor reciclabile catre statiile de sortare, unde vor fi impartite pe categorii. Dupa aceasta, deseurile selectate corespunzator  vor fi supuse, prin intermediul unor prese de balotat deseuri si al altor echipamente speciale, unor actiuni de reducere drastica a volumului acestora, astfel incat transportul cantitatilor de deseuri reciclabile sa fie realizat intr-o maniera cat mai eficienta. Balotii de deseuri ajung astfel in fabricile de reciclare, unde vor trece printr-o serie de procese tehnologice pana la transformarea  lor in noi produse, gata sa ajunga in magazine. 

Este esential ca fiecare dintre noi sa constientizam cat este de important sa ne indeplinim acest rol, care de fapt nu presupune mare efort din partea noastra, ci doar un pic de atentie la modul cum ne debarasam de fiecare deseu reciclabil din casa, fie ca este vorba despre ambalaje de tot felul din hartie, carton, plastic, pungi, saci, sticla, pet-uri, metal, aparatura electrica si electronica uzata, defecta etc. Pentru ca astfel vom avea fiecare contributia noastra la reducerea poluarii, a emisiilor de noxe de tot felul, reducerea consumului de  energie, alaturi de utilizarea cat mai rationala a resurselor naturale, in pericol sa se epuizeze. Material realizat impreuna cu Digital Metrics – Agentie Marketing Online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.