Care sunt cele 10 localități clujene care vor fi racordate la rețeaua de apă a județului

Reprezentanții Consiliului Județean Cluj au semnat joi, 8 aprilie 2021, autorizația de construire în vederea demarării lucrărilor de extindere și reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă și canalizare din nu mai puțin de 10 localități clujene:

Aghireșu Fabrici, Aghireșu, Băgara, Dorolțu, Inucu și Macău din comuna Aghireșu, Păniceni și Căpușu Mic din comuna Căpușu Mare, precum și localitățile reședință de comună Gilău și Gârbău.

Noua investiție în infrastructura de apă este finanțată din fonduri nerambursabile, în urma câștigării mega-proiectului european în valoare totală de 355,6 milioane de euro, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare – POIM 2014-2020.

Investițiile recent autorizate au o valoare totală de 34.493.386 de lei, durata de execuție fiind de maxim 18 luni de la data emiterii ordinului de începere.

Lucrările ce urmează a se realiza în cadrul contractului vizează extinderea și reabilitarea rețelelor de apă pe o lungime totală de 69,3 km, din care mai mult de jumătate, cca. 38 de km, reprezintă rețele de aducțiune și distribuție nou înființate.

De asemenea, vor mai fi reabilitate două rezervoare de apă de 300 mc fiecare, vor fi executate branșamente la consumatori și vor fi montanți mai mulți hidranți pentru stingerea incendiilor.

Totodată, investiția prevede, pe partea de canalizare, reabilitarea celor două stații de pompare a apei uzate din Gilău.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.