Se modernizează drumul județean 107M pe fonduri europene

Președintele Consiliului Județean Cluj a semnat autorizația de construire în vederea continuării și finalizării lucrărilor de modernizare a drumului județean 107M Luna de Sus (DN1) – Săvădisla – Băișoara – Buru – limită cu județul Alba, în lungime de 42 de km.

Lucrările rămase de executat în vederea finalizării modernizării, în profunzime, a acestui drum județean vizează lărgirea părții carosabile până la 6 metri, cu acostamente pe ambele părți de minim 50 de cm.

De asemenea, vor fi construite șase poduri noi și vor fi reabilitate încă 10 aflate pe traseu. În plus, în interiorul localităților vor fi betonate șanțurile și vor fi drenate apele pluviale. La final, va fi refăcut întregul sistem de semnalizare rutieră verticală și orizontală.

Durata noului contract de execuție a lucrărilor de modernizare și reabilitare va fi de 18 luni de la data atribuirii.

Valoarea investiției este de 75.634.534 lei, din care 25.000.000 de lei provin din fonduri europene, diferența fiind asigurată din bugetul Consiliului Județean.

Înțelegerea contractuală inițială dintre Consiliul Județean și vechiul constructor – Asocierea condusă de SC Kiat Group Construct SRL a fost reziliată în iulie 2019 ca urmare a neîndeplinirii de către societate a obligațiilor contractuale asumate.

În aceste condiții, pentru asigurarea unei circulații normale, în condiții de siguranță, Consiliul Județean a demarat încă din toamna aceluiași an ample lucrări de întreținere cu asfaltare, pe anumite sectoare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.