Carnea de miel, mai scumpă decât anul trecut

Carnea de miel se va vinde în acest an cu 30 de lei kilogramul, potrivit unei declaraţii făcute, vineri, la Sibiu, de preşedintele Sindicatului Naţional al Crescătorilor de Ovine şi Caprine. Acesta a mai precizat că fermierii au avut costuri foarte mari cu întreţinerea oilor în această iarnă, dar se ţine cont şi de puterea de cumpărare.

carne de miel

„Ţinând cont că suntem în 5 aprilie şi crescătorii ţin oile pe stabulaţie, că nu este vegetaţie, costurile pentru iernat au fost foarte mari. La un preţ de 30 de lei kilogramul nici nu ne-am acoperi costurile. Pe de altă parte, trebuie să ţinem cont şi de puterea de cumpărare a populaţiei şi, dacă vrem să vindem, trebuie să ne adaptăm pieţei”, a spus Marcel Andrei.

Potrivit acestuia, brânza proaspătă se va vinde la preţuri comparabile cu cele de anul trecut, în jurul sumei de 20 de lei pentru un kilogram.

Anul trecut, Marcel Andrei declara, înainte de Paşi, că preţul mieilor, „în greutate, la viu, ar trebui să pornească de la 15 lei, iar la carcasă de la 25 lei”. Acesta adăuga că în anul 2011 preţul varia între 22 şi 23 lei.

De Paşti, în majoritatea judeţelor preţul a variat între 10-16 lei un kilogram pentru mielul viu şi 20-34 de lei în magazine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.