Castelul Corvinilor trebuie promovat şi în afara ţării

castelul corvinilor, hunedoaraCastelul Corvinilor din Hunedoara trebuie promovat şi în afara ţării pentru că reprezintă un obiectiv important în ceea ce priveşte turismul din România, a declarat, sâmbătă, la Hunedoara, ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini.

Ministrul a arătat că pentru a menţine turiştii mai mult de câteva ore în zona Hunedoarei este nevoie de investiţii în locuri de cazare şi de identificarea acelor activităţi pe care vizitatorii le-ar putea face în plus faţă de vizita la castelul medieval.

„Castelul Corvinilor este o piesă importantă în ceea ce priveşte turismul din România. (…) Vreau să-l promovăm şi în afară pentru că turismul cultural, istoric, alături de cel balnear şi ecoturism reprezintă, poate, lucrul cel mai important pentru a fi cunoscuţi de turiştii din alte ţări, pentru că sunt autentic româneşti”, a declarat ministrul pentru IMM-uri.

Maria Grapini a remarcat faptul că lucrările de restaurare a Castelului Corvinilor nu sunt terminate, afirmând că va discuta cu ministrul Culturii pentru a afla dacă ministerul de resort a alocat fonduri pentru continuarea acestora.

În timpul vizitei din judeţul Hunedoara, ministrul a vizitat staţiunile Vaţa de Jos şi Geoagiu Băi, prima dintre acestea fiind abandonată cum după ce proprietarii bazei de tratament s-au schimbat de mai multe ori.

„Am văzut la Vaţa de Jos o staţiune abandonată, în care altădată regele venea să se îngrijească de sănătate. Drumul de la Săvârşin la Vaţa se numea ‘drumul regelui’. (…) Doresc ca pentru obiectivele turistice abandonate, indiferent cine este proprietar, să găsim pârghia legală pentru a fi puse în funcţiune, desigur, în mod legal”, a precizat Maria Grapini.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.