Câștigătorii galei UFT – Ultimate Fighting Tournament de la Sala Sporturilor „Horia Demian”! Ciprian Mariș, învingător în mainevent-ul serii și a câștigat centura mondială MMA

Cea de-a 5-a ediție a galei UFT – Ultimate Fighting Tournament și-a desemnat câștigătorii meciurilor de MMA (arte marțiale mixte) și kickbox, vineri seara, 15 aprilie, la Sala Sporturilor „Horia Demian”, în fața a circa 2000 de spectatori și susținători veniți chiar și de la Deva.

Maris Ciprian MMA Transilvania, castigator centura mondiala MMA la Gala UFT Cluj 15 aprilie 2016

Gala propriu-zisă a început în jurul orei 20:30, cu mai bine de o oră și jumătate față de ora stabilită în program, cu patru meciuri spectaculoase de kickbox, urmate de șapte meciuri de MMA și încă un meci de kickbox cu centura pe masă. Mainevent-ul serii, meciul pentru centura mondială la MMA dintre luptătorul local Ciprian Mariș și Nelu Exari (Republica Moldova) a fost câștigat de clujean, care  s-a impus prin KO tehnic în prima rundă, adjudecându-și astfel centura. Meciul în sine nu a durat mai mult de două minute, Mariș i-a aplicat un croșeu lui Exari, acesta din urmă s-a prăbușit la pământ, iar clujeanul s-a năpustit asupra lui cu o serie de lovituri care l-au făcut pe arbitru să oprească meciul și să-l declare câștigător pe luptătorul de la MMA Transilvania.

Ciprian Maris - MMA Transilvania

VIDEO Mariș Ciprian vs Nelu Exari

Centura mondială i-a fost înmânată lui Mariș de către Octavian Buzoianu, candidat la primăria Cluj-Napoca și unul dintre sponsorii galei.

Flavius Boiciuc din Deva l-a învins pe sibianul Andrei Vasinca și a câștigat astfel Centura Transilvania pusă în joc la kickbox.

Un alt meci controversat a fost cel de kickbox dintre clujeanul Dorin Stan de la centrul sportiv Tengu Cluj-Napoca și Andrei Bălici din Iași, câștigat prin KO tehnic de luptătorul local. Decizia arbitrilor de a opri meciul a fost contestată vehement de staff-ul lui Bălici, dar și de alți spectatori, care au fost de părere că cei doi sportivi trebuiau să continue să se lupte, însă brigada de arbitrii nu a fost de aceeași părere și și-a menținut poziția de a-l da câștigător pe Dorin Stan.

Ce s-a întâmplat mai concret în acest meci?

Bălici l-a dominat pe Dorin Stan de-a lungul meciului, aplicându-i o serie de lovituri năucitoare clujeanului, dar arbitrul a oprit la un moment dat meciul pentru o sângerare la nas a lui Bălici și l-a declarat câștigător subit pe Dorin Stan, deși ieșeanul era încă în picioare. În opinia multora dintre cei prezenți în sală, lupta ar fi trebui să continue.

VIDEO Dorin Stan vs Andrei Bălici

Andrei Bălici a criticat decizia arbitrilor pe pagina sa personală de facebook, scorul arbitrilor fiindu-i favorabil.

andrei balici kickbox gala UFT cluj 15 aprilie 2016

 

Alte rezultate de la gala UFT – Ultimate Fighting Tournament

Meci 1 (kickbox) Ciocănel Claudiu – Mircea Dumitrescu – victorie la puncte pentru Ciocănel Claudiu din Deva
Meci 2 (kickbox): Corbeanu Daniel – Samoilă Gheorghe  victorie pentru Daniel Corbeanu.
Meci 3 (kickbox): Rayko Levitchi – Marian Lupu – victorie prin KO tehnic pentr Rayko Levitchi.
Meci 4 (kickbox): Andrei Vasinca (Sibiu) – Flavius Boiciuc (Deva) – victorie pentru Boiciuc, care a câștigat Centura Transilvania.

Meci 1 (MMA): Dario Drotar – Ionuț Negoiescu: victorie prin KO tehnic pentru Drotar Dario.
Meci 2 (MMA): Barbu Bogdan (Timișoara) – Albert Paul (Târgu Mureș) – victorie prin ghilotină pentru Bogdan Barbu
Meci 3 (MMA): Ion Surdu (Cluj-Napoca, MMA Transilvania) – Jalba Dumitru (Pitești) – victorie prin KO tehnic pentru Ion Surdu.
Meci 4 (MMA): Agrigoșoaie Sebastian (Urziceni) – Laurențiu Călugăru (Pitești) – victorie prin KO tehnic pentru Călugăru.
Meci 5 (MMA), cat 80 kg: Denis Butnaru (Vaslui) – Liviu Brejban (Deva) – victorie prin KO tehnic pentru Butnaru
Meci 6 (MMA), cat -75 kg: Traian Rus (Târgu Mureș) – Marius Albu (Pitești) – victorie la puncte pentru Traian Rus
Meci 7 (kickbox): Dorin Stan (Cluj-Napoca) – Andrei Bălici (Iași) – victorie prin KO tehnic pentru Stan
Meci 8 (MMA): Mariș Ciprian (Cluj-Napoca) – Nelu Exari (Republica Moldova) – victorie prin KO tehnic pentru Mariș.

Mai multe fotografii de la gală găsiți pe pagina de Facebook eClujeanul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.