Înfrângere și la dublu în fața Germaniei. Dulgheru/Begu – Goerges/Beck 7-6(5) / 6-7(4) / 7-10

Echipa de tenis feminin a României a rămas cu o singură victorie în fața Germaniei din play-off-ul Grupei Mondiale I și după meciul de dublu, care s-a disputat între Alexandra Dulgheru/Irina Begu și Annika Beck/Julia Goerges, partidă câștigată de nemțoaice în trei seturi, 7-6(5) / 6-7(4) / 7-10 (super-tiebreak).

Dulgheru si Begu (FED Cup Cluj 2016)

Chiar dacă a fost lipsit de miză după înfrângerile suferite de Simona Halep și Monica Niculescu, care au tranșat soarta confruntării din play-off-ul Grupei Mondiale, meciul de dublu a fost unul foarte strâns și spectaculos, primele două seturi încheindu-se în tiebreak, primul câștigat de România cu 7-5, iar cel de-al doilea a fost câștigat de echipa Germaniei cu 7-4. Julia Goerges și Annika Beck au evoluat mult mai bine în super-tiebreak, câștigându-l cu scorul de 10-7 și aducând Germaniei victoria cu numărul patru în meciul din Sala Polivalentă, după două ore și 22 de minute. Asistența la meciul de dublu a fost mult mai redusă, majoritatea spectatorilor plecând după partida Monicăi Niculescu cu Andrea Petkovic, dar puținii fani ai tenisului rămași le-au încurajat în permanență pe Alexandra Dulgheru și Irina Begu, care au fost foarte aproape să obțină o victorie frumoasă de palmares.

Julia Goerges si Annika Beck la FED Cup Cluj 2016

Astfel, după cinci meciuri disputate, România rămâne în afara Grupei Mondiale I din Fed Cup, clasându-se pe locul 9.

Toate rezultatele disputate în România – Germania

Sâmbătă, 16 aprilie 2016

Irina Begu – Angelique Kerber 2-6, 3-6
Simona Halep – Andrea Petkovic 6-4, 6-7 (5), 6-4;

Duminică, 17 aprilie 2016

Simona Halep – Angelique Kerber 2-6, 2-6
Monica Niculescu- Andrea Petkovic 6-0, 6-7 (1), 3-6
Alexandra Dulgheru/Irina Begu – Annika Beck/Julia Goerges 7-6 (5), 6-7 (4), 7-10.

Următoarea întâlnire cu tenisul în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca va avea loc în perioada 15-17 iulie 2016, când echipa României de Cupa Davis va înfrunta, pe un teren hard, reprezentativa Spaniei, iar Rafael Nadal se va afla în lotul ibericilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.