Infrangere pentru Pandurii la debutul in grupele Europa League

europa league mingePandurii Tg. Jiu a pierdut meciul impotriva formatiei Dnepr Dnepropetrovsk cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Cluj Arena, în partida de debut a gorjenilor în grupa E a Europa League. Ucrainienii s-au impus meritat, prin golul marcat de Ruslan Rotan (38), în urma unui corner.

Dnepr a inceput in forta confrutarea de pe Cluj Arena, creandu-si prima ocazie prin brazilianul Matheus (8), care a reluat cu capul spre colțul lung, dar balonul a ratat ținta. Gorjenii au evoluat destul de timid, iar situațiile periculoase au fost destul de rare. Breeveld a tras mult peste poartă (8) din poziție favorabilă, iar Buleică (17) a ratat și el ținta, cu un voleu.

Oaspeții au avut o serie de faze fixe din preajma porții lui Stanca, dar goalkeeper-ul vicecampioanei României a reușit să rețină în doi timpi reluarea lui Zozulia (16), însă a fost învins de Rotan (38), după un corner bătut de Konoplianka: 0-1. De remarcat că Rotan nu ar mai fi trebuit să fie pe teren, după ce arbitrul l-a iertat de al doilea cartonaș galben în min. 34, după o intrare cu talpa la Erico.

Echipa lui Juande Ramos a avut un forcing de final de primă repriză, însă nu a reușit să mai marcheze. Matheus, lansat de Zozulia, a trecut de Stanca, dar Ungurușan a respins de pe linia porții (40), Konoplianka a tras la colțul scurt (41), iar apoi Bruno Gama (44) a șutat pe poartă și el, ambele baloane fiind reținute de Stanca.

În repriza secunda, Pandurii a avut o evolutie ceva mai buna, însă a făcut-o în continuare crispat, precipitat, în fața unei echipe care nu a riscat aproape deloc, făcând un joc economicos. Totuși, Stanca a fost întrebuințat în min. 61 la șuturile lui Kankava și Konoplianka.

Una dintre cele mai bune faze ale echipei antrenate de Cristian Pustai a fost o contră rapidă purtată de Buleică (72), dar șutul său a trecut pe lângă poartă. Imediat, Matheus (73) a ratat o mare ocazie de a dubla avantajul formației sale. Selezniov a fost și el aproape de gol (76), dar reluarea sa a fost slabă, fără emoții pentru Stanca.

Relevant pentru felul în care s-a desfășurat jocul este faptul că primul șut pe poartă al echipei Pandurii a venit în min. 80, dar mingea expediată de Ciucur nu i-a pus nicio problemă lui Boiko. Adrovic (86) a ratat o ocazie excelentă de a aduce un punct gorjenilor, însă a fost blocat în ultimă instanță. Până la final, Zozulia (87) și Selezniov (90+3) au trecut din nou pe lângă. Dnepr câștigând meritat, în ciuda faptului că gorjenii au forțat egalarea până la ultimul fluier.

Pandurii Tg. Jiu va juca următorul meci pe 3 octombrie, în deplasare, cu Pacos de Ferreira.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.