Mayweather – Alvarez, meciul cu cele mai mari încasări din istoria boxului

mayweather vs alvarezMeciul dintre americanul Floyd Mayweather Jr și mexicanul Saul Alvares, desfășurat sâmbătă seara la Las Vegas, a generat cele mai mari venituri din istoria boxului profesionist, anunță presa americană, citată de AGERPRES.

Victoria la puncte înregistrată de „Money” Mayweather în fața lui „Canelo” Alvarez, i-a permis americanului să intre în posesia titlurilor de campion mondial WBC și WBA la categoria super-welter și să rămână, totodată, neînvins în ring, palmaresul său cuprinzând acum 45 de victorii. Pentru Alvarez, acesta a fost primul eșec suferit în 44 de meciuri disputate ca profesionist.

Postul de televiziune Showtime, care a transmis lupta în sistemul pay-per-view, a anunțat încasări de 150 milioane dolari (110 milioane euro), fiind depășit astfel recordul anterior înregistrat la meciul dintre Mayweather și compatriotul său Oscar de la Hoya, desfășurat în 2007 și care a generat venituri de 136 milioane dolari.

De asemenea, vânzarea de bilete pentru meciul de sâmbătă le-a adus organizatorilor aproximativ 20 milioane dolari, un alt record, fiind vândute 16.146 de locuri pentru un preț mediu de 1.240 dolari pe tichet.

Floyd Mayweather a avut garantată o bursă de 45 milioane dolari la meciul cu Alvarez, în timp ce bursa mexicanului s-a ridicat la 5 milioane dolari, însă ambii vor primi mai mulți bani, grație procentului care le revine din vânzările pay-per-view.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.