Ce aduce cu el Ralf Rangnick la Manchester United: cum va schimba echipa diavolilor?

La Manchester United este nevoie de o schimbare, iar conducerea clubului a sesizat, în sfârșit, acest lucru și l-a demis pe norvegianul Ole Gunnar Solskjaer din funcție după înfrângerea dureroasă, 1-4, cu nou promovata Watford.

În locul lui Solskjaer a sosit pe Old Trafford germanul Ralf Rangnick, cel considerat de mulți drept “creatorul gegenpressingului” și o inspirație pentru nume importante din lumea antrenorilor precum Thomas Tuchel, Jurgen Klopp sau Ralph Hasenhuttl. În acest moment, dacă vrei să încerci pariurile de la SportingBet, trebuie să știi că United are, în acest moment, o cotă de 126 pentru câștigarea Premier League. Însă venirea lui Rangnick este un semn că lucrurile se vor îmbunătăți pe Old Trafford. Dar cum, mai exact?

Cum o va schimba Ralf Rangnick pe Manchester United

  1. Instaurarea unui pressing organizat și bine structurat

În perioada lui Ole Gunnar Solskjaer una dintre marile probleme ale echipei era reprezentată de felul în care jucătorii făceau pressing. Sau mai exact de felul în care nu făceau pressing. Problema era serios exacerbată și de faptul că Ronaldo nu depune deloc efort în acest sens. Iar restul jucătorilor o făceau într-un mod haotic, pe rând – părea că nu există niciun plan clar în acest sens. Ei bine, acest lucru se va schimba dramatic odată cu sosirea lui Rangnick la cârma echipei iar fanii se pot aștepta să vadă o transformare la felul în care United își va presa adversarii. Filosofia de joc a lui Rangnick prevede ca echipa sa să facă mereu un pressing agresiv, bine organizat, la care să participe toată echipa. Rămâne de văzut, însă, cum va fi integret în acest sistem și Cristiano Ronaldo, cel care a ajuns la 36 de ani și chiar dacă ar mai vrea, nu ar mai avea capacitatea fizică neceasară pentru un astfel de efort susținut.

  1. Un joc mult mai direct în ofensivă

Principala plângere în perioada lui Van Gaal a fost legată de faptul că stilul de joc al lui United era plictisitor. Posesie doar de dragul posesiei. A venit apoi Mourinho iar portughezul a adus cu el, în mod previzibil, jocul ultradefensiv pentru care este cunoscut. A urmat Solskjaer, cel care deși a venit cu un joc mai entuziasmant, principala armă a lui United în mandatul său a fost contraatacul. Acum însă, odată cu sosirea lui Rangnick, United va juca mult mai ofensiv și mai ales totul va fi mult mai direct. Rangnick a spus că vor fi interzise pasele în spate, iar unul dintre obiectivele sale este să recâștige posesia iar apoi echipa sa să ajungă să șuteze la poartă după 10 secunde. Aceste lucruri vor fi implementate treptat, însă atunci când vor funcționa, vor aduce un joc plăcut ochiului.

Drept urmare, Manchester United se va “schimba la față” alături de Ralf Rangnick, însă va rămâne de văzut cât de rapid vor fi implementate aceste modificări importante la o echipă care în acest moment suferă semnficativ.

sursă foto: unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.