Ce este un implant dentar si de ce ai nevoie de el?

Lipsa dintilor  interfereaza cu viata de zi cu zi. Pentru a rezolva aceasta problema exista implantologia, ale carei rezultate sunt impresionante. Implantul are forma unei radacini artificiale, care este implantat in locul dintelui extras, iar pe el se pune o coroana. 

Prin urmare, un implant dentar este cel mai apropiat de fiziologia dintilor naturali din toate tipurile de proteze. Implantarea, spre deosebire de alte tipuri de proteze, poate compensa defectele dupa indepartarea a doi sau mai multi dinti. Dupa ce ti-a fost instalat implantul, vei scapa definitiv de lipsa dintilor.

De ce este necesar un implant dentar?

Lipsa de dinti duce la subtierea tesutului osos si exista o problema daca nu i-ai restaurant la timp. Restaurarea tesuturilor este costisitoare si se realizeaza operational, deoarece dintii vecini se muta treptat catre spatiul liber si, in acest fel,  nu va mai exista spatiu pentru a insera implantul. In acest sens, este necesar sa se utilizeze mode speciale, inclusiv proteze dentare, pentru alinierea dentitiei. In absenta a 3-4 dinti ovalul fetei se distorsioneaza si vei incepe sa mesteci pe o parte, iar acest lucru duce la o deformare treptata a tesuturilor. Pierderea mai multor dinti duce la supraincarcarea restului si la divergenta lor treptata cu formarea de goluri intre ei. Astfel, vor exista dificultati in mestecarea elementara a alimentelor. De asemenea, bolile tractului gastrointestinal apar sau se agraveaza. Absenta unui dinte duce la disconfort psihologic, scaderea stimei de sine si formarea treptata a complexelor.

Cand este mai bine sa pui un implant dentar?

Tehnologia moderna de astazi iti permite sa pui implanturi dentare imediat dupa indepartarea dintilor naturali. In cazuri mai problematice care necesita si alte tratamente, trebuie sa astepti nu mai mult de 4 luni. Daca a trecut deja mult timp, atunci trebuie sa abordezi mai intai restaurarea tesutului osos si sa rezolvi problema deplasarii dentitiei. Fiecare caz trebuie luat in considerare individual, de medicul stomatolog. Pentru implantare, pacientul trebuie sa faca o examinare cu raze X si un set de analize medicale, precum: Hemoleucograma, Glicemie, Calcemie, Colesterol, Timpi de sângerare, Timpi de coagulare, Acid uric, Uree, VSH. 

Implant dentar pret

La clinica stomatologica Dr. Aristide, insertia de implant dentar costa 2200 lei. In acest pret este inclusa operatia propriu-zisa si urmatoarele piese: implantul dentar, surubul de acoperire, surubul de vindecare si bontul protetic.

Deschiderea implantului dentar care costa 100 lei/implant si aceasta operatiune se executa dupa 3 luni la mandibula si dupa 6 luni la maxilar. Aceasta operatiune este necesara pentru montarea capelor de vindecare sau a gingivaformelor. Dupa una, maxim doua saptamani are loc etapa finala. In acest moment, incep etapele protetice, pentru realizarea coroanelor dentare. Preturile in aceasta etapa variaza, in functie de tipul de coroana dentara aleasa:

  • 600 lei – Coroana total fizionomica CrCo/ceramica (capa metalica acoperita in intregime de ceramica).
  • 700 lei – Coroana Zicroniu/Ceramica Eco-Line (capa de zirconiu acoperita de ceramica Ivoclar).
  • 850 lei – Coroana Zicroniu/Ceramica Multilayer (capa de zirconiu acoperita de mai multe straturi de ceramica Ivoclar).
  • 1050 lei – Coroana Zirconiu Anatomic (zirconiu frezat anatomic, cu finisaje din ceramica Ivoclar).

Pentru a veni in ajutorul pacientilor care nu dispun de sume mai mari pentru implanturile dentare, a fost realizat un sistem de 10 rate fara dobanda, putand plati prin CardAvantaj. 

CardAvantaj este emis sub sigla MasterCard sau Visa, de catre Credit Europe Bank. 

Sursa: Edcora Agentie SEO Bucuresti

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.