Ce nu trebuie sa ratezi in acest început de săptămână la TIFF 2016

După un weekend plin, cu mii de spectatori la proiecțiile în aer liber din Piața Unirii și Castelul Banffy de la Bonțida, o premieră mondială, Aventurile lui Nelly, parțial filmată la Sibiu, care a adus sute de copii la Cinema Florin Piersic, și primele concerte, TIFF continuă cu evenimente speciale, proiecții ale filmelor din competiție, dezbateri și întâlniri în cadrul TIFF Industry. Cine-concertele Patimile Ioanei d’Arc din Biserica Romano-Catolică „Sfânta Treime” și A Hawk and a Hacksaw, cu Umbrele strămoșilor uitați, al lui Sergei Paradjanov, premiera mondială a filmului Două Lozuri în Parcul de Sculpturi Arkhai de la Vlaha, și mult-așteptatul concert al acordeonistului Kimmo Pohjonen sunt câteva dintre highlight-urile începutului de săptămână la TIFF.

NellysAdventures_FlorinPiersic_29-05-2016_Vlad_Cupsa

TIFF Lounge, Piața Unirii, 17.00

Luni, de la ora 17.00, directorul artistic TIFF Mihai Chirilov discută cu jurnalistul Mihnea Măruță despre cum e să vezi peste o mie de filme și să alegi circa 200 pentru TIFF. Marți, 31 mai, actorul Levente Molnar va vorbi despre experiența Son of Saul, premiat cu Oscar pentru Cel mai bun film străin, iar miercuri, 1 iunie, Tudor Giurgiu, președintele TIFF, va răspunde curiozităților publicului despre organizarea celui mai mare festival de film din România.

EVENIMENTE SPECIALE

  • Luni, 30 mai, la 21:30, capodopera lui Carl Th. Dreyer, Patimile Ioanei d’Arc (1928) va fi acompaniată la orga Bisericii Romano-Catolice „Sfânta Treime” (str. Universității, nr.5, Cluj-Napoca) de un pianist și un improvizator talentat, Touve R. Ratovondrahety (Opera din Paris)

  • Marți, 31 mai, ora 18.30, la Cercul Militar, clujenii vor degusta noul concept TIFF, Culinary Cinema, care propune vizionarea documentarului Noma: My Perfect Storm, urmat de o cină preparată la Colin’s Gastro Pub de chef D’Artagnan (20.15). Evenimentul este prezentat de Staropramen

  • Tot marți, de la 20.00, la Casa de Cultură a Studenților, A Hawk and a Hacksaw vor acompania live, cu muzică originală, celebrul film din 1964 al regizorului ucrainean Sergei Paradjanov, Umbrele strămoșilor uitațiunul dintre puținele filme din lume vorbite în limba huțulilor.

  • Marți, 31 mai, ora 21.45, spectatorii pot urmări în premieră mondială filmul românesc Două Lozuri (r. Paul Negoescu), în peisajul spectaculos de la Arkhai Sculpture Park de la Vlaha. Regizorul și actorii se vor întâlni cu publicul.

CONCERTE

  • Luni, 30 mai, 20.00, un artist excepțional, faimos pentru concertele memorabile susținute la un instrument al cărui sunet l-a revoluționat – acordeonul, finlandezul Kimmo Pohjonen revine în România, la TIFF, la Casa de Cultură a Studenților

  • TIFF Music Nights la Urania Palace continuă marți, de la ora 21.00, cu trupele Baasch (Polonia) și Baba Dochia, iar la CASA TIFF continuă concertele de la ora 22.00, cu un Dj set Bardi Johansson, luni și trupa De Beren Gieren (Belgia), marți.

ÎNTÂLNIRI CU INVITAȚII TIFF

Sute de invitați au sosit în Cluj zilele acestea, pentru întâlniri cu publicul la filmele lor, în cadrul unor sesiuni de Q&A. Luni, clujenii le pot pune întrebări regizorilor Rikiya Imaizumi (Their Distance, 20.30, Cinema Arta) Tiao (Animal politico, Cinema City Iulius Mall, 19.45) sau Pablo Agüero (Eva No Duerme, Cinema City Iulius Mall, 22.00), Assad Fouladkar (Halal Love…and Sex, 18.00, Dacia Mănăștur), actorul Manolo Cruz (Between Sea and Land, Cinema Florin Piersic, 20.30), Alvaro Lavin și Marina Seresesky (La puerta abierta, Cinema Victoria, 20.00), Mir-Jean Bou Chaaya (Very Big Shot, Someș Open Air, 22.00)

  • Marți, 31 mai, la Cinema Arta, vor participa la Q&A regizorii Fabrizio Maltese (16.15, 50 Days in the Desert) și Sion Sono (de la 18.30, după Suicide Club, și de la 20.45, după Noriko’s Dinner Table. Tot marți, la Cercul Militar, Sion Sono poate fi întâlnit după proiecția Be Sure To Share, de la 15.45. La Cinema City Iulius Mall – Sala 3, Imam Hasanov va vorbi despre Holy Cow, de la 19.15.

  • La Dacia Mănăștur, Mike Downey și Elite Zexer vor răspunde întrebărilor după proiecția filmelor Life is a Trumpet (18.00), respectiv Sandstorm (20.00). La Cinema Victoria, Ali Abassi va discuta despre filmul său Shelley, în care joacă și Cosmina Stratan, de la 15.00, iar Alexander Hasskerl și Jonas Rothlaender vor povesti despre Fado, de la 22.30.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.