Ce servicii iti poate un furniza un OIREP si care sunt avantajele pe care le obtii?

Grija pentru mediul inconjurator a devenit un element cheie atat la nivel national, cat si la nivel European, motiv pentru care trebuie sa fii foarte atent atunci cand te ocupi de productie ori de import. De ce? Conform legislatiei in vigoare, esti obligat ca in fiecare an sa gestionezi o cantitate de deseuri similara cu cea pe care o introduci pe piata.

Daca nu ai, insa, timp sa te ocupi de acest aspect, poti sa-ti transferi responsabilitatea catre un OIREP, adica o organizatie specializata in acest sens. Expertii se vor ocupa ulterior de tot ce inseamna intocmirea de raport de mediu, vezi aici mai multe informatii, dar si gestionarea deseurilor, pana cand acestea ajung la firmele care se ocupa de valorificarea lor.

Ce este un raport de mediu si unde trebuie sa-l trimiti?

Raportul de mediu reprezinta metoda prin care trebuie sa informezi autoritatile in privinta cantitatii de deseuri pe care o introduci pe piata. Mai mult, trebuie sa stii ca raportarile trebuie sa fie impartite pe categorii: plastic, sticla ori alte tipuri de deseuri.

Expertii din cadrul unui OIREP se pot ocupa, insa, foarte usor de intocmirea tuturor tipurilor de rapoarte pe care trebuie sa le depui la Autoritatea Nationala de Mediu, iar astfel castigi timp pretios. Specialistii sunt intotdeauna la curent cu termenele limita de depunere ale rapoartelor, ajutandu-te sa eviti aplicarea sanctiunilor.

Gestionarea deseurilor devina mai usoara

Un alt serviciu eficient, pe care ti-l poate oferi OIREP-ul este acela de gestionare a deseurilor. Mai exact, organizatia cu care colaborezi actioneaza ca un intermediar intre colectorii cu care lucreaza si firmele care se ocupa de reciclare. Asta inseamna ca per ansamblu, firma pe care o conduci va respecta intru totul legislatia in vigoare si te pui la adapost de amenzi usturatoare.

Ce beneficii obtii cand colaborezi cu un OIREP?

Dincolo de serviciile pe care ti le poate furniza un OIREP, trebuie sa stii si care sunt avantajele pe care le obtii in urma unei astfel de colaborari:

  • iti eficientizezi timpul si te poti ocupa mai atent de tot ce inseamna partea de vanzari ;
  • poti gestiona personalul din cadrul firmei cat mai bine;
  • eviti amenzile care ti-ar fi aplicate in cazul in care nu ai trimite la ANM rapoartele de mediu in timp util;
  • cu cat cantitatea deseurilor pe care trebuie sa o gestionezi este mai mare, tarifele pe care trebuie sa le suporti scad in mod considerabil.

Contribui la protejarea mediului inconjurator

Nu in ultimul rand, atunci cand lasi in grija OIREP-ului tot ce inseamna gestionarea deseurilor, contribui activ la imbunatatirea mediului inconjurator. In momentul in care deseurile ajung la firme specializate in valorificarea lor, peisajele cu munti de gunoaie dispar din Romania, iar apele, padurile si aerul sunt foarte bine protejate!

Ecologic3rambalaje.roeste unul dintre cele mai bune OIREP-uri din Romania, avand o experienta bogata in ceea ce priveste gestionarea deseurilor. Specialistii din cadrul acestei organizatii sunt mereu pregatiti sa iti vina in ajutor atunci cand ai nevoie de un OTR deseuri, asa ca nu ezita sa-i contactezi telefonic sau prin e-mail! Cu un portofoliu de peste 3000 de clienti in decurs de numai cativa ani, Ecologic3RAmbalaje si-a castigat un renume pe piata nationala, dand mereu dovada de responsabilitate si profesionalism!

Date de contact:

E-mail: [email protected]

[email protected]

Telefon: 0239 680 500

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.