Cehia – România 1-1, după prima zi de Fed Cup la Ostrava! Simona Halep a adus primul punct României!

Primul meci al confruntării de Fed Cup dintre România și Cehia de la Ostrava a fost deschis de Mihaela Buzărnescu, locul 29 WTA, care a fost învinsă, cu scorul de 6-1, 6-4, de Karolina Pliskova, locul 5 WTA. Al doilea a fost câștigat de Simona Halep, iar scorul direct al întâlnirii după prima zi este de 1-1.

Buzărnescu a fost dominată Pliskova și a servit slab, a jucat scurt şi s-a apărat ineficient în faţa cehoaicei.

Setul I a început cu un un ghem lung, cu două mingi de break ale Mihaelei Buzărnescu, ratate însă. Scăpată de presiune, Pliskova a jucat cu dezinvoltură şi s-a distanţat la 5-0, înainte ca adversara ei să pună un ghem pe tabelă. Pliskova a câştigat apoi pe propriul serviciu şi a închis setul, cu 6-1, după aproape 35 de minute de joc.

În setul secund, jucătoarea română a început să lupte mai mult şi eforturile ei au fost mai bine răsplătite. Buzărnescu a servit cu mai mult efect, şi-a asumat mai multă responsabilitate, trecând de la un joc de respingere la unul mai bine orientat către terenul advers, mai agresiv şi mai atent. Românca a echilibrat jocul, dar Pliskova a continuat să facă diferenţa cu serviciul ei năpraznic.

În această parte a meciului, cele două jucătoare şi-au fructificat serviciul până la 4-4. Ghemul numărul 3 a fost unul epic, Mihaela Buzărnescu având nevoie de nouă mingi pentru a-l câştiga. În acelaşi timp, ea a salvat două mingi de break. Totuşi, Pliskova a reuşit break-ul în ghemul al nouălea, suficient pentru a pune Cehia în avantaj, după 6-4 şi după o oră şi 25 de minute.

La Ostava, partida a doua de simplu dintre Katerina Siniakova, locul 44 WTA, şi Simona Halep, locul 3 WTA, a fost câștigată de româncă, scor 6-4 / 6-0.

În primul set, Halep a avut o evoluţie „amestecată”, cu puncte spectaculoase, dar şi cu scăderi inexplicabile în joc. Aceasta a abordat meciul cu agresivitate, cu un serviciu excelent, însă continuă să aibă căderi în momentele în care se află în contolul total al partidei.

Românca a fost foarte aproape să scape din mână un set în care a condus cu 5-2 şi 40-0. L-a luat cu 6-4 până la urmă, după a şase minge de set. Din fericire, revenirea adversarei nu a ţinut prea mult, iar setul secund a fost un monolog al jucătoarei române, care l-a încheiat la 0.

Ziua a II-a, 10 februarie, ora 14:00

Karolina PLISKOVA – Simona HALEP

Katerina SINIAKOVA – Mihaela BUZĂRNESCU

Barbora KREJCIKOVA/ Katerina SINIAKOVA – Irina-Camelia BEGU/ Monica NICULESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.