Cele mai ieftine abonamente la Cosmote, Orange, Vodafone şi RCS-RDS

telecomConcurenţa mare pe zona telecom se anunţă a fi mult mai puternică în 2014. Un jucător de talia RCS-RDS abordează piaţa cu o ofertă interesantă care a atras atenţia multora.

Sunt deja persoane interesate să treacă pe oferta RCS-RDS de abonamente, dar singura reţinere rămasă este legată de aria de acoperire, potrivit romanialibera.ro.

1. Cosmote / Cosmote Free S

Abonamentul este de 8.8 euro pe lună şi include 100 de minute naţionale / internaţionale în Zona 1, nelimitat la minute în reţea, nelimitat la SMS-uri în reţea, nelimitat către Romtelecom, 100 MB trafic de date la viteze 3G de până la 21.6 Mbps şi nelimitat la 32 Kbps, aplicaţia RadarMe.

Aş critica volumul de trafic de date. 100 MB la viteze 3G şi nelimitat la doar 32 Kbps. Mai corect era dacă ofereau 300 MB şi taxau după aceea. La 32 kbps este aproape imposibil să-ţi verifici mailul, să faci browsing etc. Punctul PRO major este dat de minutele şi SMS-urile nelimitate în reţea.

2. Orange / Delfin 6

Costă 6 euro pe lună şi beneficiile cumulate: 500 de minute sau SMS-uri în reţea, 50 de minute naţionale şi internaţionale pe fix, 50 SMS-uri naţionale, 20 MB trafic de date, Orange Antivirus, Contul Meu, Orange Expert, acces la portalul Orange.

Este un abonament ma ieftin cu aproape 3 euro decât cel al Cosmote, dar aici nu mai apare conceptul de nelimitat. Ai din toate câte puţin: mesaje şi SMS-uri în reţea şi naţionale, traficul de dat de 20 MB îl consider neglijabil.

3. Vodafone / Vodafone Easy 6

Abonamentul include plata a 6 euro pe lună, 500 de minute în reţea, nelimitat la SMS-urile în reţea, 50 minute sau SMS-uri naţionale, 15 MB trafic de date.

Accentul se pune pe SMS-urile în reţea oferite cu caracter nelimitat şi mai puţin pe traficul de date sau volumul de minute. Costurile sunt comparabile cu abonamentul Delfin 6 de la Orange. Abonamentul portocaliu oferă defalcat 50 de minute şi SMS-uri naţionale pe când la Vodafone ai 50 de unităţi pe care alegi cum le consumi.

4. RCS-RDS

Aici trebuie să iau în calcul mai multe abonamente. Oferta RCS-RDS porneşte de la 2 euro. La ei contează dacă cumperi sau nu şi un telefon subvenţionat.

Digi Mobil Complet cu achiziţie telefon la 2 euro pe lună include nelimitat în reţeaua Digi pentru minute şi SMS-uri, 100 minute naţionale şi 500 MB trafic de date. La 5 euro primeşti 300 minute naţionale şi 2 GB trafic de date, iar la 7 euro te alegi cu 500 minute naţionale şi 3 GB trafic de date.

Digi Mobil Optim fără achiziţie telefon porneşte de la 2 euro cu nelimitat în reţeaua Digi, 200 minute naţionale şi 500 MB trafic de date, la 5 euro primeşti 500 minute naţionale şi 2 GB trafic de date, iar la 7 euro te alegi cu 1000 minute naţionale şi 3 GB trafic de date.

Punctele PRO la RCS-RDS: nelimitat în reţea de la 2 euro pe lună, multe minute naţionale incluse, trafic de date generos de la cel mai ieftin abonament..

Pentru o familie cu 4 membri şi 4 abonamente de telefonie, la Orange sau Vodafone costurile ar fi 24 de euro pe lună şi beneficiile amintite, iar la Cosmote ar urca la 35.2 euro. La RCS-RDS pe 2 euro / lunar, costurile sunt de 8 euro mai puţin decât la un singur abonament Cosmote.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.