2014 va fi ultimul pentru Programul „Rabla”

programul rablaProgramul „Rabla” din acest an trebuie să fie ultimul, iar pentru a avea un efect pozitiv trebuie să înceapă în februarie, a precizat, marți, pentru Agerpres, președintele Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile din România (APIA), Ernest Virgil Popovici.

„Toți membrii APIA au fost de acord că Programul ‘Rabla’ a avut rezultate pozitive, dar, după cum ați văzut, în fiecare an a fost din ce în ce mai puțin util. Drept pentru care, toți membrii APIA, fără excepție, au fost de acord să solicite ministerului de resort demararea ultimului program „Rabla” în 2014. Peste două săptămâni, vom avea o întâlnire cu oficialii de la Ministerul Mediului. Noi am cerut ca programul să înceapă din februarie. Nu este din scurt, pentru că acesta este pregătit încă de anul trecut. Pe de altă parte, dacă pornește și anul acesta în iunie, ca în 2013, va avea un efect dezastruos”, a afirmat Popovici.

Întrebat care va fi alternativa în 2015 la programul guvernamental privind înnoirea parcului auto național, șeful APIA a menționat că există discuții în acest sens, însă este nevoie și de o deblocare a creditării.

„Pentru 2015, suntem în discuții să vedem care este alternativa la ‘Rabla’. E nevoie de o colaborare cu dealerii, cu Ministerul de Finanțe. În plus, dacă se dă drumul la creditare, va exista un atu. Practic, cu banii pe care cineva îi dă pe o mașină cu o vechime mai mare de 15 ani, își poate contracta un leasing fără a se împovăra prea mult”, a explicat președintele APIA.

Conform Administrației Fondului pentru Mediu, românii au cumpărat, până în prezent, aproape 13.400 de autoturisme noi prin intermediul Programului „Rabla 2013”, iar circa 19.900 de mașini mai vechi de zece ani au ajuns la casat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.